Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite & High Potentials

EK-kwalificatie voor Ronald Schröer

  • door
  • op 20-10-2013
  • 3537

Ronald Schroer, Richard Douma, Amsterdam 2013.jpg

AMSTERDAM- Tijdens de 38e TCS Amsterdam Marathon werd TDR vertegenwoordigd door 4 atleten. Ronald Schröer en Rens Dekkers deden een poging de EK-limiet te lopen. Daarnaast startten Linda McFarland en Christian de Lie aan deze 42km en 195m.

Ronald Schröer kwam als eerste Nederlander over de finish en wist met een tijd van 2.16.28 de gewenste EK-kwalificatie af te dwingen.  De 29-jarige atleet liep een goede wedstrijd en werd daarin ondersteund door de hazen Richard Douma en Willem van Schuerbeeck. De eerste 5 kilometer gingen in een tijd van 16.11, Schröer kon vervolgens goed versnellen en liep geheel volgens plan de halve marathon in een tijd van 1.07.08.

 

Helaas werd de Castricummer na 25 km geplaagd door buikkrampen en hij besloot bij de volgende drinkpost helemaal niets te nemen.  De kramp verdween en Schröer wist vanaf 30km wederom te versnellen. Met een prima tempo, waarin zelfs enkele kilometers van 3.07 werden genoteerd, moest er op 35km weer gedronken worden. De kramp keerde direct terug waardoor het niet meer mogelijk was het gewenste tempo vol te houden. Slechts 9 seconden boven zijn PR wist Schröer toch de marathon uit te lopen. “Dit is niet de gedroomde progressie, ik had een grotere stap willen maken, maar dat is de marathon. Ik ben blij, maar met een maar,” aldus Schröer, die na afloop nog erg fris oogde. “Het gevoel is dat er meer in zit! Dat bewaren we nu voor Zürich.” 
 


Op dit moment hebben nog twee andere atleten zich geplaatst voor het EK dat op 12 t/m 17 augustus in Zürich wordt gehouden. TDR-atleet Michel Butter plaatste zich, evenals Koen Raymaekers, in Rotterdam al voor dit kampioenschap. Vorige week in Eindhoven, waar de weersomstandigheden voor een zware marathon zorgden, wist niemand zicht te plaatsen. Vandaag miste Hugo van den Broek met een tijd van 2.18.02 nipt de teamlimiet. Schröer heeft zich vandaag dus wel in de EK-ploeg gelopen. De verwachting is dat deze ploeg met nog minstens één iemand uitgebreid zal worden.

Een andere TDR-atleet die zich graag had willen plaatsen voor Zurich is Rens Dekkers. Het tempo lag in het begin van de wedstrijd goed op een gewenste eindtijd van onder de 2.18.00. Helaas merkte de Hera atleet na 10km dat het lopen te veel moeite kostte en besloot hij de wedstrijd te staken. Na de wedstrijd gaf Dekkers als commentaar: “Ik was van plan mij te kwalificeren, maar was niet goed genoeg vandaag. Ik baal ook dat ik te vroeg opgaf."

Wie meer dan tevreden is met haar wedstrijd van vandaag, is Linda McFarland.  Tijdens haar tweede marathon ooit noteerde Linda een tijd van 2.46.34. Met deze tijd werd zij tweede Nederlandse. McFarland, die sinds 3 maanden op proef meetraint met het team, heeft hiermee een mooie progressie gemaakt. In Enschede noteerde zij begin dit jaar een tijd van 3.00.57 en wist daar vandaag dus ruim 14 minuten vanaf te halen. “Een erg mooie ervaring en ik heb een hoop geleerd,” aldus de 35-jarige atlete na de finish.

Christian de Lie kwam als vierde Nederlander over de finish. De ervaren TDR-atleet liep een redelijke race. Halverwege noteerde De Lie een tijd van 1.12.27. Het laatste deel van de marathon lag het tempo wel vlak, maar iets lager dan het eerste deel. Uiteindelijk finishte de Castricummer in een tijd van 2.27.29.


 


3537
Reacties