Goede TDR-prestaties in Nijmegen

23 May

Team Distance Runners

Posted by:

NIJMEGEN ? Bij de baanwedstrijd Nijmegen Global Athletics is door de TDR-equipe op de middenafstand goed gepresteerd. De zware omstandigheden, er stond een straffe wind, hielden in vele gevallen toptijden tegen.

Op de 1500 m liepen Tom Wiggers en Martijn van Leeuwen in het voorprogramma. In een strak gehaaste race konden beiden goed mee. In de laatste ronde versnelde Wiggers nog door en kwam zo als tweede over de meet in een tijd van 3.57.27 min. Dit betekende een ruim record voor de B-junior. Op enige afstand van Wiggers liep ook Van Leeuwen naar een sterk pr. Hij kwam net onder de 4 minutengrens binnen in 3:59.32 min. In het hoofdprogramma van de 1500 m liep Bob Winter in de A-race. In deze sterk bezette race kon hij mee aan het staartje van het veld. In een vlak gelopen race kwam hij tot een nette 3.47.06 min. Deze tijd hoopt hij de komende weken aan te scherpen.

Op de 800 m startten Wijnand Rijkenberg en Leon Ineke in de C-serie van het hoofdprogramma. Ineke stond aanvankelijk in het voorprogramma maar door het uitvallen van een atleet kon hij doorschuiven naar deze snellere race. Tijdens de race kwam de haas iets te langzaam door en na het uitstappen van deze haas viel het veld stil op het stuk waar de wind vol tegen was. Op 200 m van de finish zetten Rijkenberg en Ineke de eindsprint in. Ineke snelde naar een tweede plaats in 1.54.24 min. Rijkenberg kwam als vierde binnen in 1.54.68 min.
In de meiden junioren-B race won Manon Kruiver met ruime voorsprong. Op enige afstand werd zij gevolgd door Mandy van Es die als derde binnenkwam. Hun tijden waren met respectievelijk 2:18.95 en 2:21.64 niet slecht, maar net als een hoop anderen langzamer dan vorige week.