Tom Wiggers opnieuw klasse apart

12 June

Team Distance Runners

Posted by:


LEIDEN ? B-junior Tom Wiggers heeft zich tijdens de Gouden Spike in Leiden voor de tweede maal in de Nederlandse top 10 allertijden weten te nestelen. Na zijn formidabele 1500m tijd, waarmee hij een 4e plaatst bemachtigde op de toplijst, bevindt de Bergenaar zich vanaf vandaag bij de eerste vijf op de 3000 meter. De belofte voor de toekomst kreeg dispensatie van de KNAU om in de A-race van het baancircuit te kunnen starten. Wiggers kende een zeer tactische race, waarin hij behoudend van start ging en mede daardoor kon hij een snelle laatste kilometer afleggen van 2:45 min. Daarmee hield de jongeling bekende Nederlandse toppers achter zich als Marco Gielen en wist hij kort achter WK cross deelnemer Patrick Stitzinger de finish te passeren in een tijd van 8:27.01.

Hugo van den Broek eindigde op de 3000m als 3e in een beste seizoenstijd van 8:08.03 min. De TDR marathontopper bevond zich de gehele race in de kopgroep, maar moest bij het ingaan van de laatste ronde terrein prijsgeven op Nieuw Zeelander Rees Buck en 1ste jaars senior Dennis Licht. ?In die laatste ronde maken ze duidelijk het verschil?, geeft Van den Broek aan. ? Ik ben op dat moment nog wel in staat om in een 62?er te eindigen, maar ik mis de snelheid om veel harder te gaan. Ik ben met deze tijd zeer tevreden en ga met vol zelfvertrouwen naar de Papendal Games voor een 5000m?, aldus de Heemskerker.

Tijdens de 800m begon de wind flink parten te spelen. Onder andere Bob Winter was niet opgewassen tegen de elementen van moeder natuur. De TDR atleet koos direct na de start, pal tegen de wind in, voor de koppositie. Helaas moest de 26-jarige atleet zijn aanvalspoging in het tweede deel van de race bekopen en liet teleurstellend de klok stilstaan op 1:54.19 min.

In de D-serie wisten Boyd Declercq en Vincent Groen, ondanks de hevige wind, hun persoonlijk records tot dichtbij te benaderen. Beide TDR atleten stormden hard op de finish af, waarbij Heerhugowaarder Groen genoegen moest nemen met een derde plaats in 1:55.44 min en Declercq knap tweede werd in 1:55.38 min. Castricummer Martijn van Leeuwen verloor het laatste deel veel tijd ten opzicht van zijn teamgenoten en eindigde als 6e in 1:56.81.

De gretigste TDR atleet van de dag was Wijnand Rijkenberg. De Krommenie?r doelde op een verbetering van zijn beste tijd, namelijk; 1:52.43. Echter wilde daarin de haas geen rol van betekenis spelen. De tempomaker wist namelijk de afgesproken rondetijd niet door te komen, waardoor er geen scherpe eindtijd meer inzat. Met een goed eindschot wist de belofte uiteindelijk wel als tweede de meet te passeren in 1:53.99 min.