Bob Winter wint opnieuw de Lycurgus Games 1000 meter

05 July

Team Distance Runners

Posted by:


KROMMENIE ? ?Een goede training voor het NK?, daar waren de TDR atleten Winter en Rijkenberg het over eens na hun race in Krommenie. De twee Zaankanters regisseerden zondag het raceverloop op de 1000 meter tijdens de Lycurgus Games. Het ging niet zo hard als vorig jaar maar net als toen was het Bob Winter die als eerste de meet passeerde.

Haas Frank Stam leidde de eerste ronde in, waarna Winter op kop kwam te lopen. De tweede ronde ging veel langzamer dan de eerste, te langzaam om nog op een goede tijd uit te komen. Wijnand Rijkenberg leek ook vrede te hebben met een matige tijd en bleef in de tweede ronde, uit de wind, achter de rug van Winter. Na 800 meter kwam pas de aanval, Rijkenberg zette aan en passeerde zijn oudere trainingsmaat. Op het laatste rechte stuk kroop Winter met zijn lange passen weer langszij en won in 2.29.42min. Rijkenberg volgde in 2.30.01min en derde werd Casper Dirks in 2.30.56min.

Wouter Ammeraal liep zijn eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij sinds het trainingskamp in Portugal kampt met een voetblessure. De atleet uit Heerhugowaard merkte dat hij duidelijk nog wedstrijdritme mist, hij werd vijfde op de 1000m in 2.38.32min. Mark Smit werd derde in de B-serie en liep een nieuw pr van 2.41.37min.

De organisatie van de Lycurgus Games schotelde de junioren een 800 meter voor. Net als Ammeraal maakte jonge belofte Tjerk Conijn zijn rentree na een lange periode vol blessures. De Krommenie?r deed dit in stijl door op indrukwekkende wijze van kop af aan te winnen in een mooie tijd van 2.01.07min.
Jacco Koot liet nog eens zien in topvorm te verkeren. Na zijn sterke NK optreden van vorige week verpulverde hij nu zijn persoonlijk record op de 800 meter. ?Het zat er ook wel in maar de eerste ronde ging in ?62, dus dat was niet hard. Eigenlijk wilde iedereen wel ?58/?59 openen maar niemand nam de kop, dus toen ging de laatste ronde nog in ?61?, aldus een verheugde Koot.
Naast Koot liepen ook de ?TDR juniors? Maarten Gouda (2.08.49), Alwin Groen (2.21.76) en Margriet Berkhout (2.24.14) naar nieuwe persoonlijke records op de 800 meter.