Geen uitschieters in Ninove

25 July

Team Distance Runners

Posted by:


NINOVE ? Bij de Belgische atletiekwedstrijd ?Memorial Rasschaert? afgelopen zaterdag in Ninove konden de TDR middenafstandatleten niet boven zichzelf uitstijgen. Wel waren er een aantal goede tijden en prestaties met het oog op volgende week. Dan moet het namelijk echt gebeuren in de ?Nacht van de Atletiek? in Heusden (Belgi?).

Met zijn race was hij niet tevreden maar Bob Winter zette toch een aardige tijd op de klokken. In de internationale A-race op de 800 meter liep de atleet uit Wormer veel achteraan en kwam daardoor niet lekker in de wedstrijd. Toch kon hij in de slotfase nog twee concurrenten aftroeven en werd negende in een beste seizoenstijd van 1.50.26 min. Desondanks was het gevoel na afloop niet bevredigend: ?Ik wilde gewoon onder die 1.50 min.?, aldus Winter.

In de B-race liep de altijd strijdlustige Boyd Declercq naar een persoonlijk record. De constante 800 meter loper uit Almere snoepte met zijn 1.54.58 min negen honderdste van zijn oude pr af. Hierbij versloeg hij nog bijna de tegenvallende Leon Ineke, die vorige week nog 1.51.73 liet noteren. Zaterdag kwam hij slechts tot 1.54.35 min. Na een flitsende seizoenstart in mei wil het bij Vincent Groen niet meer zo lukken, ook de 1.56.66 in Ninove stelde hem teleur.

Wijnand Rijkenberg probeerde na lange tijd weer eens een snelle tijd op de 1500 meter neer te zetten. Dit voornemen viel in duigen toen Rijkenberg de eerste ronde te hard opende en later in de wedstrijd niet veel meer kon klaarspelen. Rijkenberg finishte in een matige 3.53.87min. Volgende week volgt een nieuwe kans in het voorprogramma van ?Heusden?.
Christian de Lie liet op de 1500 meter zien scherp te zijn voor de 5000 meter van volgende week. De Lie haalde zijn doel om onder de 4 minuten te lopen net niet maar zijn eindschot was imponerend: 4.00.41 min.

Ten slotte liepen de B meisjes Mandy van Es en Manon Kruiver sterke races. Van Es had geen ideale race op de 800 meter maar kwam toch nog tot een mooie 2.19.14 min. Ze werd daarmee tweede in haar serie. Trainingsmaatje Manon Kruiver liep de 1500 meter. Na haar dipje in Oordegem van vorige week, herstelde ze zich dit weekend met een sterke race waarin ze derde werd en finishte in een tijd van 4.44.69 min.