Ronald Schröer wint Kalvermijltje

23 August

Team Distance Runners

Posted by:

KALVERDIJK - Vrijdagavond werd de tweede wedstrijd binnen het ‘Golden Three circuit' afgewerkt, het Kalvermijltje. De gebruikelijke zes engelse mijlen werden door de organisatie ditmaal verlengd naar een afstand van tien kilometer. Voor de regionale TDR-atleten was het "Kalvermijltje" een mooie kans om voorin te lopen, terwijl de marathonlopers uitstekend snelheid konden opdoen.

De TDR-dames Inge de Jong en Esther Schipper kwamen in Kalverdijk iets tekort voor de overwinning, want de sterk lopende Lisanne Groen snelde over het bochtige parcours naar de overwinning in 36.40. De oud TDR-atlete trainde lange tijd in de jeugdopleiding van TDR. Ze verbleef voor haar studie enige tijd in Frankrijk en maakte daar een goede ontwikkeling door. Heden ten dage woont en traint de atlete in Amsterdam.

In de beginfase van de wedstrijd liep het trio nog samen, maar halverwege de wedstrijd waren de TDR-atletes niet meer in staat het hoge tempo van Groen te volgen. Het zilver ging naar Inge de Jong in 37.08 en zij troefde daarmee nipt teamgenoot Esther Schipper (37.12) af. Schippers voorbereiding op de Amsterdam Marathon verloopt nog altijd zeer voorspoedig.

Lisanne Wever, Nederlands kampioene bij de A-junioren op de 1500m, maakte met het oog op de NK 10km in Tilburg haar debuut op deze afstand. Zij liep een sterke wedstrijd en noteerde een tijd van 38.44.

Ronald Schröer won voor de derde keer op rij in Kalverdijk. De TDR-atleet nam direct de leiding en liep ontspannen naar een tijd van 30.37. Schröer: "Dit is een mooie afwisseling in de voorbereiding op de Amsterdam Marathon. Ik vind het altijd een sfeervolle wedstrijd en een overwinning als deze is een mooie stimulans." Christian de Lie kwam vanuit het achterveld naar voren en liep overtuigend naar de tweede plek in 31.32. Hera-atleet Michiel de Ruiter completeerde het podium in 31.58. 

Kort hierachter eiste Pip Tesselaar de overwinning bij de Masters voor zich op in 32.21. Ook Tesselaar waagt zich aan het marathonavontuur. "Ik zit in de nadagen van mijn carrière en heb altijd gezegd een marathon te willen lopen als ik nog op topniveau train. Wellicht pakt het ook nog goed uit op de andere afstanden," aldus Tesselaar. Harmen Korfage maakte na een blessureperiode zijn rentree in wedstrijdverband. Hij raffelde de 10 kilometer af in 33.09.