Goede TDR-prestaties tijdens Crosscup in Belgische Hannuit

29 January

Team Distance Runners

Posted by:

HANNUIT – Tijdens de Belgische Crosscup in Hannuit is door een selecte groep TDR-atleten goed gepresteerd.

Selma Borst werd in de internationale dames race knap zesde, vlak achter de eerste Belgische Nathalie de Vos. De wedstrijd werd gewonnen door de Ethiopische Girma Chaltu. Borst was na afloop zeer content met deze prestatie, waarmee ze haar stijgende lijn sinds de Europese kampioenschappen cross en de Halve marathon van Egmond heeft voortgezet. Over twee weken hoopt de Castricumse tijdens de Groet uit Schoorl Run, tevens NK 10 kilometer op de weg, haar persoonlijk record van 33:26 min aan te scherpen.

Neo-senior Michel Butter maakte voor deze keer een switch naar de korte cross. In het sprintgeweld werd hij knap zevende. Butter eindigde 20 seconden voor teamgenoot Bob Winter, die veertiende werd. Winter was niet geheel tevreden, maar hoopt de komende weken flink door te groeien richting de NK indoor 1500m en NK cross.
Butter heeft net als Borst de NK 10 kilometer in Schoorl met rood in zijn agenda staan. De Beverwijker hoopt daar een flink stuk onder de 30 minuten te lopen en voorin mee te strijden. “Schoorl is toch een beetje mijn wedstrijd en ik hoop daarom mezelf dit jaar goed te laten zien. Ik voel me de afgelopen week weer erg sterk na de Halve marathon van Egmond”, aldus Butter.  

Tom Wiggers werd bij de jongens junioren-A knap tweede achter een sterke Zwitserse concurrent, en voor een aantal sterke Belgische tegenstanders, waaronder Kim Ruell, en Nederlander Michel Basemans. Ook Wiggers richt zich de komende weken op de NK 10 kilometer in Schoorl. Vorig jaar verbaasde hij daar met een indrukwekkende 30:58 min, dit jaar hoopt hij van deze tijd nog een flink stuk af te lopen.