Zes medailles tijdens het NK indoor voor junioren!

13 February

Team Distance Runners

Posted by:

Apeldoorn – Dit weekend stond in het teken van het Nederlands kampioenschap indoor voor junioren. Namens Team Distance Runners stonden er maar liefst 15 atleten aan de start, die allen als doel hadden een gooi te doen naar de medailles op verschillende afstanden. Met succes: acht atleten wisten zich op zaterdag te kwalificeren voor de finales op zondag, waar  6 medailles werden behaald!

Goud voor Anderiessen en Lobles
Bram Anderiessen, de Nederlands indoor kampioen senioren en junioren in 2017, was de favoriet voor de titel op de 1500 meter bij de junioren A. Op zaterdag wist hij zich te plaatsen voor de finale door zijn serie op een gecontroleerde manier te winnen. Voor de finale had Anderiessen als plan om vanaf de start de race hard te maken en de concurrentie in een vroeg stadium te lossen. Na een harde solo race weet Anderiessen als eerste de finish te passeren in een sublieme tijd van 3’47.83. Dit is de tweede beste prestatie ooit voor een Nederlander jonger dan 20 jaar en het plaatst hem als derde op de Europese ranglijst dit jaar. In dezelfde finale loopt Koen Grandiek met een beste seizoenprestatie van 4’15.35 naar een negende plaats.

De tweede gouden medaille was dit weekend voor Djoao Lobles, maar dan op de 800 meter bij de junioren B. De regerend Europees kampioen onder 18 jaar was met zijn persoonlijk record van 1’50.72 de absolute favoriet voor het goud. Ook Lobles wist zich op een gecontroleerde manier voor de finale te plaatsen door de eerste van de in totaal vier series op zijn naam te schrijven. Lobles begon de eerste ronde van de finale op de derde positie, liep na 400 meter op de tweede plaats, en met een beslissende versnelling wist hij knap als eerste de finish te passeren.

Zilver voor Versluis en Baltus
Waar Noah Baltus vorig jaar nipt de finale miste, wist hij nu met overtuiging de tweede serie van de 800 bij de junioren B naar zijn hand te zetten. De atleet van het TDR jeugdplan wist op zondag zijn goede vorm te verzilveren, en in een tactisch sterke race werd Baltus beloond met het zilver.

Op dezelfde afstand, maar dan bij de junioren A was het Brian Versluis die een zilveren medaille mee naar huis mocht nemen. Met de vierde seriewinst voor een TDR-atleet, wist hij zich met overtuiging te plaatsen voor de finale op zondag. In dezelfde serie liep Hugo Roelofsen naar een sterke tweede plaats, maar kwam helaas net tekort voor een plaats in de finale. In de finale, die vanaf het begin hard werd gemaakt door de uiteindelijke winnaar, liep Versluis met 1’53.72 zijn beste tijd van dit seizoen.

Brons voor van Gelderen en Kamphuis
Tijdens de PEC indoor liet Jens van Gelderen al zien in vorm te zijn door zijn 400 meter PR aan te scherpen naar 50,99, maar dit weekend wist hij deze vorm ook te verzilveren op de 800 meter bij de junioren A. Na zijn seriewinst op zaterdag, wist hij op zondag niet alleen zijn PR aan te scherpen naar 1’55.76, maar kon door een sterk eindschot ook de bronzen medaille mee naar huis nemen. Achter van Gelderen liep Timo Stegink een goede race, en weet met een PR van 1’57.54 naar een sterke vijfde plaats te lopen.

Op dezelfde afstand bij de meisjes junioren A zorgde Ilse Kamphuis voor de tweede bronzen medaille. Na zich op zaterdag als één van de twee tijdsnelsten geplaatst te hebben voor de finale, liet ze zondag een sterke tactische race zien. Met een verschil van 0,04 seconden ten gunste van Kamphuis, mocht zij de bronzen medaille mee naar huis nemen.
Er mag teruggekeken worden op een uiterst succesvol weekend voor de TDR-atleten!