Ereplaatsen voor TDR bij finale districtscross

13 March

Team Distance Runners

Posted by:


WARMENHUIZEN ? Afgelopen zaterdag hebben de juniors van Team Distance Runners diverse ereplaatsen behaald bij de districtcross finale bij AV NOVA. Helaas werd de vooraf licht verwachte overwinning niet binnengehaald.

De Tuitjenhornse Manon Kruiver was, na haar zeer verassende overwinning op de NK cross twee weken geleden, de topfavoriete voor de overwinning bij de B meisjes. Na het uitvallen van grote concurrente Raika Lenaarts onderweg, bleef Kruiver samen met Simone Gouw, de nummer twee van het afgelopen NK cross, over. In het tweede deel sloeg Gouw een gaatje, wat door Kruiver niet meer dicht kon worden gelopen. Kruiver was na afloop tevreden over haar 2de plaats, maar gaf aan de volgende keer weer heel graag te willen winnen.
Mandy van Es liep in dezelfde race naar een sterke derde plaats door vooral een heel sterk tweede deel van de wedstrijd, vlak voor Kelly schouten die als vierde binnenkwam. Esther Schipper en Lisanne Groen eindigden respectievelijk als 6de en 7de .

Sven van de Vliet, een van de favorieten bij de B jongens, kon zijn rol helaas niet waarmaken. Van de Vliet, die imponeerde tijdens het indoorseizoen en het NK cross, kon vanaf het begin niet mee met de besten en moest halverwege de strijd staken met maag en darmklachten. Ook Mark Smit stelde teleur, hij eindigde net aan bij de top 10 waar een podiumplaats vooraf niet uitgesloten werd.
Maarten Gouda verraste op zijn beurt met een 3de plaats bij de jongens B. Gouda traint sinds kort bij TDR en gaf na afloop aan zeer blij te zijn met zijn podiumplaats.

Ook Alwin Groen behoorde bij de C jongens tot de favorieten, liep tot de helft van de wedstrijd in de kopgroep, maar kon de beslissende versnelling niet volgen en eindigde als 5de .
Margriet Berkhout, ook sinds kort meetrainend bij TDR, kwam in de zelfde categorie bij de meisjes verassend tot een 3de plaats.

Coach Nico Bijman was na afloop zeer tevreden en gaf aan dat het niveau in Noord-Holland zeer snel omhoog gaat. Veel medaille winnaars van vandaag eindigden ook voorin in de afgelopen NK?s.