Traditiegetrouwe jaarafsluiting tijdens de Sylvestercross

02 January

Elite & High Potentials

Posted by:

SOEST - Traditiegetrouw staat op oudjaarsdag voor vele TDR-atleten de Sylvestercross Soest op het programma. Een mooie cross om het jaar mee af te sluiten, wat vooral bekend staat om de zware passages door het mulle zand en het afwisselende parcours door het bos. Ook dit jaar stond er aan bijna elke race wel een of meerdere TDR-atleten aan de start.

Twee top-3 posities
De eerste atleet die het spits namens TDR mocht afbijten was Noah Baltus, die de 4000 meter lange cross bij de junioren B op een zeer verdienstelijke manier aflegde. Na onder meer de Warandeloop en de Amsterdamse Boscross al op zijn naam te hebben geschreven, moest hij vandaag zijn meerdere erkennen in Jesse Fokkenrood. Echter wist hij alsnog een prestatie van formaat neer te zetten door als tweede de finish te passeren in een tijd van 13'51. Hij lijkt hiermee op weg te zijn naar een goede klassering in het Nationale Crosscircuit.

Een andere podiumplaats kwam tot stand door Britt Ummels bij de korte cross van 3200 meter. Na deelname aan een aantal lange crossen aan het begin van het seizoen, werd in Soest besloten om te starten bij de korte cross. Na een rustige start was het Ummels die het initiatief nam en het grootste deel van de wedstrijd op kop liep. Dit eiste zijn tol de laatste 1000 meter en ze werd nog voorbij gesneld door Renée Eykens. Echter weet Ummels goed stand te houden en komt als tweede over de finish in 12'32, wat een mooie afsluiter van 2018 betekende!
Ook Mariska Poel en Nina Baltus namen deel aan de korte cross. Na een mooie top 5 positie bij de Amsterdamse Boscross liep Poel weer een solide wedstrijd en komt als 15e de finish gepasseerd in een tijd van 14'01. Een aantal plekken daarna weet Baltus als 22e in 14'44 haar wedstrijd te voltooien.

Top 10 positie Butter bij lange cross
Namens TDR stonden er maar liefst 4 mannen aan de start van de 10400 meter lange cross bij de senioren, bestaande uit Michel Butter, Edwin de Vries, Bram Anderiessen en Sten Stoltenborg.
Butter laat zien in goede vorm te verkeren. Na zowel de lange als korte cross te hebben gelopen tijdens de Amsterdamse Boscross, waren de trainingen vooral gericht op het investeren in de snelheid. In Soest was Butter de hele wedstrijd alert rond de tiende positie te vinden. De laatste ronde kon Butter zijn slag slaan en wist een mooie achtste positie te behalen in een tijd van 35'49. De Vries, die na de Marathon van Amsterdam later aan zijn crossseizoen begon, liep zijn eerste lange cross van het seizoen naar een solide 16e plek in 36'54. Niet lang daarna kwam Anderiessen over de finish, die zijn debuut maakte op de lange afstand bij de senioren. Terugkomend van zijn uitstekende 11e plek bij de EK cross liet hij zien de lange afstand ook goed aan te kunnen. Hij voltooide de wedstrijd als 19e in een tijd van 37'08. Stoltenborg complementeerde de TDR-deelname en kwam als 39e over de finish in een tijd van 39'34.

Solide prestaties korte cross mannen, senioren vrouwen en junioren A
Namens de vrouwen stond Lotte Krause dit jaar aan de start van de 6000 meter lange cross. Waar ze vorig jaar voornamelijk korte crossen liep, is ze van plan zich dit seizoen op de lange crossen te richten. Ze boekt elke wedstrijd progressie en finisht haar cross als 21e in 24'11.

De meeste paarse tenues waren te vinden bij de korte cross mannen. Edwin Sjerps laat zien steeds beter uit de voeten te kunnen bij het snelle crossgeweld en weet als 14e de finishlijn te passeren in een tijd van 11'09. Na zijn val twee weken geleden tijdens de Amsterdamse Boscross laat Joeri Slagter zien goed hersteld te zijn en wordt 19e in 11'26, gevolgd door Twan Pormes die als 22e finisht in 11'34 en Brian Versluis die kort daarop de finishlijn passeert in 11'38.

Duncan Steenbakker liep bij de junioren A een solide race en mocht als 17e na 22'02 zijn schoenen ontdoen van het zand. Kort daarop finisht Djoao Lobles zijn zwaar bevochten race als 19e in 22'11. Als 28e in een tijd van precies 23'00 komt Timo Stegink de finish gepasseerd en daarmee loopt de 800-meter loper een goede wedstrijd. Niet ver daarachter voltooit Koen Grandiek zijn laatste wedstrijd van 2018 in een tijd van 23'07.