Podiumplaatsen op het NK-atletiek voor junioren

11 February

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

Fotograaf: Evert Woutersen – Atleet: Femke Been

Het afgelopen weekend presteerden de junioren van Team Distance Runners tijdens het Nederlands Kampioenschap indoor in Apeldoorn uitstekend op de sprint en middellangeafstand.

Djoao Lobles behaalde met ruime voorsprong op de nummer twee het goud op de 400m bij de jongens junioren A, waarbij hij zijn persoonlijke record fors verbeterde naar een toptijd van 48”06. Op dezelfde afstand wisten Hidde Zeestraten en Febora Ridder, ondanks verbeteringen van hun persoonlijke record, niet tot de finale door te dringen bij de junioren A.

Een grote groep atleten plaatste zich voor de finale van de 800m. Femke Been, hersteld na  een slepende blessure, liep als eerste de finale bij de meisjes junioren A. In een spannende strijd bemachtigde Been met nog 50m te gaan de koppositie om in 2’17”43 als winnares over de finish te stormen. ‘Ik wist dat ik eerste kon worden als ik nog een harde eindsprint zou inzetten.’ Meldt been. ‘Ik kon het niet geloven toen ik kampioen werd!’. Vervolgens liepen Noah Baltus en Jesse Scheltema de finale bij de jongens junioren B, waarin Baltus de gouden medaille bemachtigde in een tijd van 1’57”81 en Scheltema - als NK-debutant - het zilver bemachtigde in een tijd van 1’59”00. Djoao Lobles, Timo Stegink en Joep Welsch traden aan in de finale van de 800m jongens junioren A. Lobles behaalde op zijn favoriete afstand wederom eremetaal door na een krachtige race op de tweede plaats te eindigen in een tijd van 1’51”54. Stegink viel met een vierde plaats net naast het podium en Welsch moest genoegen nemen met een verdienstelijke zesde plaats.

Noah Baltus plaatste zich voor de finale van de 1500m bij de jongens junioren B. Baltus won de finale afgetekend in een schitterende tijd van 4’14”36, hetgeen hem zijn tweede gouden medaille opleverde. Koen Grandiek en Kick Castricum plaatsten zich beide voor de finale van de 1500m bij de jongens junioren A, waarin Grandiek het brons bemachtigde in een tijd van 4’06”82. Castricum eindigde op een eervolle zevende 7e plaats.

Volgende week zal het NK-atletiek voor senioren in Apeldoorn plaats vinden, waarbij wederom veel TDR-atleten, waaronder wederom veel leden van AV Castricum, te bewonderen zullen zijn.