Debutant Anderiessen niet door naar EK-finale op 3000m

03 March

Elite & High Potentials

Posted by:

GLASGOW - Bram Anderiessen is er tijdens het EK indoor op de 3000m er niet in geslaagd een finaleplek te bemachtigen. In de series kwam de 19 jarige debutant 11 plekken te kort om zich te plaatsen. Alleen de snelste 4 lopers plus 4 tijdsnelsten strijden om het eremetaal in de grote finale.

Eerste seniorentoernooi
Op de Nederlands Kampioenschappen twee weken eerder liep Anderiessen een zeer sterke 3000m. Hij veroverde niet alleen zilver maar samen met Mike Foppen en Benjamin de Haan kwalificeerde hij zich ook voor de EK indoor. Dit door een tijd op de klok te zetten sneller dan de gestelde limiet van 7:56. Een bijzondere prestatie voor een 19-jarige net als het feit dat er voor het eerst 3 Nederlanders gestuurd worden op de 3000m.

Raceverloop
Anderiessen start in serie 1 tezamen met de 18-jarige Noor Jakob Ingerbrigsten die een week eerder nog de kersverse wereldkampioen versloeg op de 1500m. Het tempo van de race was hoog waardoor het veld volledig op een lint werd getrokken. Anderiessen positioneerde zich in de achterste gelederen in het veld. Door het hoge tempo wist hij geen potten te breken. Het resulteerde er wel in dat alle 4 de tijdsnelsten uit zijn serie kwamen. Anderiessen finishte in een tijd van 8:18.30 als 15de.