Team Distance Runners bemachtigt podiumplaatsen tijdens finale crosscompetitie

17 March

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

Atleten: Timo Stegink, Duncan Steenbakker, Joep Welch, Jesse Scheltema (Fotograaf: Ronald Steenbakker)

WARMENHUIZEN – Een groot aantal atleten nam deel aan de crosscompetitie, bestaand uit drie wedstrijden die worden afgesloten met een finale. Atleten konden zich plaatsen voor deze finale door in de wedstrijden bij de beste helft te eindigen, hetgeen een flink aantal TDR-atleten gelukt was.

De jongens junioren A en B mochten als eerst van start op hun wedstrijdafstand van 5 kilometer. Het parcours was erg modderig en glad en bevatte een aantal scherpe bochten. De forse windstoten maakten deze sportieve uitdaging vervolgens compleet. Djoao Lobles ging hard van start en pakte gelijk de koppositie. Noah Baltus en Timo Stegink volgden in het kielzog. Baltus nam de kop over en liep het laatste rondje naar een grote voorsprong op de rest van het veld. Baltus kwam als eerste over de finish in een tijd van 17’48”. Duncan Steenbakker kwamsterk terug en slaagde erin om een vierde plek te pakken bij de jongens junioren A. Steenbakker liep een tijd van 18’30”, waarmee hij de als vijfde eindigende Stegink 10 seconden voorbleef. Lobles viel terug naar een zesde plaats in een tijd van 19’01”. Joep Welsch eindigde op de zevende plaats bij de jongens junioren A. Jesse Scheltema liep een sterke race en deze jonge atleet pakte de zesde plaatst bij de junioren B.

Het team van AV Castricum, bestaand uit Steenbakker, Stegink, Scheltema en Welsch, wist een eerste plaats te pakken in het ploegenklassement.

De wedstrijd werd vervolgd door de meisjes junioren A en B. Eline Runderkamp nam direct na de start de leiding van de wedstrijd. Runderkamp wist het tempo hoog te houden en kwam als tweede meisje junior A over de finish, in een tijd van 12’45”. Cheryl Konijn startte iets meer in de achterhoede maar wist zich naar voren te werken. Hierdoor eindigde Konijn als derde meisje junior A, in een tijd van 13’11”.