Aardige prestaties TDR-atleten in Soest

02 January

Team Distance Runners

Posted by:


SOEST – Op oudejaarsdag vond de traditionele Sylvestercross in Soest weer plaats. TDR nam met een grote equipe deel, en niet zonder succes. Goede prestaties waren de tweede plek van B-juniore Manon Kruiver, de negende positie van Martijn van Leeuwen op de korte cross mannen en de vierde plek van Tom Wiggers bij de jongens A.

Bij de junioren A ging Tom Wiggers van start. Hij wist een solide race te lopen waarin de posities vanaf het begin bijna niet meer wijzigden. Als vierde kwam hij niet geheel tevreden over de finish. “Eigenlijk had ik podium willen en moeten halen” aldus Wiggers.

Bij de heren korte cross was een zeer sterk deelnemersveld aanwezig. Met de Nederlandse top en toppers uit Belgi? was het een goed bezette race. TDR-atleet Martijn van Leeuwen kon goed mee vanaf het begin. De gehele wedstrijd liep hij zo rond de tiende positie en kwam uiteindelijk als negende binnen, vele toppers achter zich latend.

Aan de prominenten race nam de kersverse senior Michel Butter deel. In deze sterk bezette internationale race kon hij aardig meekomen, maar zelf had hij op iets meer gehoopt. Butter:“Ik was te voorzichtig in het begin en pikte niet aan bij de groep voor me met o.a. Simon Vroemen, daardoor miste ik een beetje de slag, maar kon daarna toch nog redelijk doortrekken”. Dit resulteerde in een twintigste positie voor hem.

De meiden junioren B en C startten tegelijk voor 2000 m cross. In dit erg grote deelnemersveld zaten de TDR-meiden iets teveel van achter bij de start. Hierdoor waren Manon Kruiver (meisjes B) en Margriet Berkhout (meisjes C) genoodzaakt een erg oprukkende race te lopen. Dit ging vooral Kruiver goed af, maar voor beiden was de afstand net even iets te kort om nog meer goed te maken. Manon Kruiver werd op slechts zeven seconden knap tweede in haar categorie en Margriet Berkhout kwam tot een zevende plek.