Meerdere persoonlijke records tijdens IFAM

27 May

Elite & High Potentials

Posted by:

OORDEGEM - Een grote delegatie TDR-atleten vertrok dit weekeinde naar België om de persoonlijke records aan te scherpen tijdens de IFAM. Na een maandenlange voorbereiding is dit de meestal de eerste wedstrijd waar de atleten echt kunnen laten zien wat ze waard zijn op hun favoriete afstand. De IFAM biedt de ideale omstandigheden en is hierdoor een trekpleister geworden voor atleten die van heinde en verre op het evenement afkomen. De verwachtingen zijn gespannen, de series zijn lang en de starttijden laat.

Djoao Lobles duikt onder magische grens 800m
Hij is nog een junior maar in het voorprogramma in serie 1 van de 20 loopt Lobles met groot gemak naar de winst in een tijd van 1:49.44. “Ik moest hard starten, want ik zat in baan 1 en ik wilde niet in de drukte zitten. Ik startte als derde, we kwamen 54 door en ik bleef rustig. Pas uit de bocht ben ik gaan versnellen en liep ik naar de winst. Er zit nog meer in denk ik.” In de serie erna is het Ryan Clarke die een scherpe tijd van 1:50.24 op de klok neerzet. “Het was een rommelige race, veel duwen, veel op de rem, maar ik liep makkelijk.” In diezelfde race loopt Joeri Slagter naar een tijd van 1:51.85. Thomas Lewis opent zijn seizoen in 1:52.20 en wordt hiermee derde in zijn serie. Even later is het de junior Noah Baltus die een nieuw PR loopt met 1:53.08. Timo Stegink finisht met 1:56.79 net boven zijn beste tijd.

Degelijke start voor Bram Anderiessen op 1500m
In het hoofdprogramma op de 1500m is het de beurt aan Bram Anderiessen. In de tweede serie komt hij uiteindelijk als 6de over de meet in een degelijke tijd van 3:44.30. Mahadi Abdi Ali, die door een blessure vorig baanseizoen niet in actie kon komen laat blijken weer terug te zijn van weggeweest. Abdi Ali wordt 5de in zijn serie in een tijd van 3:47.58. “Een redelijke start, ik mistte nog wel de echte overtuiging en maakte veel foutjes, dit heeft tijd nodig en meer races, komt goed.” Bij de vrouwen liep Britt Ummels in de hoofdrace naar een verdienstelijke 3de plaats met een tijd van 4:16.50.
In het naprogramma kwamen Koen Grandiek en Twan Pormes in actie. Grandiek verzilverde dit met een PR van 4:06.57. Pormes moest zijn harde start bekopen en komt na 4:09.79 over de streep.

De Vries maakt korte metten, nieuw PR op 5000
Later op de avond gaat de 5000m van start met de atleten Edwin de Vries, Michel Butter en Sten Stoltenborg. De Vries snakt al jaren naar een nieuw PR op de 5000m en vanavond was het zo ver. In een volle serie weet De Vries een nieuw record te vestigen in 14:08.12. Hij werd hiermee 18de. “Het ging zeker goed.” Met trots toont hij zijn rondetijden, een strakke race! Butter loopt in een snellere serie een mindere race en noteert 14:17. In het Na programma is het Sten Stoltenberg die een nieuw PR loopt. Deze staat nu op 14:49.35.

Krause Wint 3000m steeple.
Lotte Krause wint de 3000m steeple in 10:17.27. Dit is net geen PR. “Het is wel jammer dat ik niet in de snelste serie zat, ik was ook veel aan het denken tijdens mijn race, merkte ik op en dat helpt nooit, hopelijk krijg ik snel een revanche.”
Bo Ummels liep een dag eerder een 3000m zonder hindernissen en noteerde met een snelle laatste kilometer een dik persoonlijk record van 9:20.30.