Sterke optredens tijdens Mémorial Leon Buyle

03 June

Nationaal 1

Posted by:

OORDEGEM – Opnieuw reisde TDR dit weekend af naar België, want Oordegem was opnieuw het decor om een aanval te doen op persoonlijke records. Waar de weersomstandigheden vorige week tijdens de IFAM nog niet optimaal waren, waren de weersgoden de atleten beter gezind tijdens de Putbos Mémorial Leon Buyle; optimale omstandigheden om goed te presteren. Dit is dan ook precies wat de atleten deden: op een mooie zomerse dag snelden maar liefst zes van de twaalf deelnemende TDR-atleten naar nieuwe persoonlijke besttijden.

Britt Ummels verpulvert PR op 800 meter

Vroeg op de avond was het Ummels die het spits mocht afbijten op de 800 meter en dit deed ze zeer verdienstelijk. Niet alleen wist ze haar PR met maar liefst twee seconden aan te scherpen naar 2:03.51, maar ze wist daarnaast knap tweede te worden in de A-serie. Na een felle start schoof ze de eerste ronde steeds wat posities op om zich klaar te maken voor een goede laatste ronde. Na het uitstappen van de haas op 500 meter was ze in strijd met de latere winnares. “De laatste 100 meter probeerde ik haar eruit te sprinten, maar ze was net te sterk. Ik ben heel blij met mijn PR en de manier waarop ik deze race gelopen heb. Een goede prikkel voor hopelijk een snelle 1500 meter later dit seizoen!”, aldus een tevreden Ummels.

Naast Lobles duikt ook Clarke onder de magische grens op 800 meter

In de eerste serie van het naprogramma op de 800 meter mochten Djoao Lobles, Ryan Clarke en Joeri Slagter laten zien wat ze in huis hadden. Na vorige week voor de eerste keer onder de 1:50 te zijn gedoken, lukt het Lobles opnieuw om deze magische grens te slechten en de wedstrijd te winnen in een tijd van 1:49.21. Echter is hij niet de enige; in een sterk gelopen wedstrijd heeft ook Clarke voor de eerste keer in zijn carrière een tijd van onder de 1:50 achter zijn naam staan. Vanaf de start was het Clarke die het besluit had genomen om direct achter te haas te gaan lopen. Na 300 meter houdt de haas het voor gezien, waardoor Clarke op kop kwam. Hij weet goed zijn focus te behouden en tot de laatste 100 meter kon hij het tempo goed doortrekken om uiteindelijk als vierde te finishen in een sterke 1:49.77. Dat was het moment waarop er nog een aantal concurrenten over hem heen kwamen, inclusief Lobles, die na de eerste ronde nog achteraan liep, maar met een sterke laatste ronde de serie naar zijn hand wist te zetten. Op een elfde plek wist ook Slagter een mooie prestatie neer te zetten. Hij laat met 1:50.98 een stijgende lijn zien die hij volgende week hoopt voort te zetten.

Een paar minuten later stonden Thomas Lewis, Brian Versluis en Twan Pormes aan de start van de derde serie. Lewis liep een alerte race en wist lang mee te doen voor de winst, om uiteindelijk dicht bij zijn PR te finishen in een tijd van 1:51.94. Kort daarachter loopt Versluis een knappe race en weet binnen een seconde van zijn PR over de streep te komen in 1:53.11. Daarachter loopt Pormes zijn 800 meter in een tijd van 1:55.75.

In de vierde serie was het Noah Baltus die de sterkste was in zijn serie. Na een doorkomst van 58 seconden op de eerste 400 meter, drukt hij het gaspedaal flink in, om na een tweede ronde van 55 seconden maar nipt boven zijn PR te finishen in een tijd van 1:53.63. Timo Stegink complementeert de deelname van TDR aan de 800 meter en weet in de vijfde serie een mooi PR te lopen van 1:55.84.

PR’s Abdi Ali en Grandiek, Krause vierde bij hoofdprogramma 1500 meter

In de eerste serie van het hoofdprogramma stond Mahadi Abdi Ali aan de start van de 1500 meter. In een sterk en agressief gelopen wedstrijd mag hij zich bekronen met een PR van 3:44.23 en een tweede plaats in de B-serie. “In tegenstelling tot vorige week wilde ik deze race niet slapjes lopen. Mijn doel was om scherp vooraan te zitten en vanuit daar te versnellen. De laatste ronde kon ik na het uitstappen van de hazen hard doorversnellen. Daarmee eindigde ik met een nieuw PR, waar ik ontzettend blij mee ben!”, aldus een tevreden Abdi Ali. Hij drie seconden harder dan tijdens de IFAM vorige week.

Ook Lotte Krause mocht laten zien wat ze in huis had op de 1500 meter in het hoofdprogramma. Helaas voerde de haas van dienst de wedstrijd niet aan, maar bleef ze achter Krause lopen, waardoor het Krause was die de wedstrijd hard moest maken. Dit deed ze zeer verdienstelijk tot de laatste ronde, waarna het kopwerk uiteindelijk zijn tol eiste en er nog een aantal concurrentes over haar heen kwamen. Ze finisht haar wedstrijd als vierde in een tijd van 4:19.53.

Laat in de avond mag Koen Grandiek zijn kwaliteiten tonen op de 1500 meter in het naprogramma en in een sterke wedstrijd loopt hij 4:05.94, wat ook een verbetering betekent ten opzichte van vorige week.