Lobles en Baltus grijpen eremetaal tijdens NK junioren

01 July

Team Distance Runners

Posted by:

ALPHEN AAN DEN RIJN - Djoao Lobles is op indrukwekkende wijze Nederlands kampioen geworden bij de junioren A jongens op de 800m. Lobles was door zijn snelle persoonlijke record van 1:48 de topfavoriet in zijn leeftijdsklasse, maar moest het nog wel even waarmaken.

De race
“Ik startte op de 4de plek en liep rustig mee in het veld.” Het was een echte boemelrace, oftewel een tactische race met een rustig begin en een spetterend einde. “De eerste ronde ging in 61, behoorlijk traag dus. De tweede ronde heb ik initiatief genomen, ben rustig naar voren geschoven en heb hard gekickt de laatste 200m.” Zo hard dat deze ronde in 53 seconden ging en de concurrentie niet in staat was Lobles nog van de troon te stoten. “Natuurlijk ben ik blij dat ik gewonnen heb, ik voel me goed en dit geeft zelfvertrouwen voor het EJK over iets minder dan 3 weken.

Baltus pakt brons op 1500m
Op de 1500m is het Noah Baltus die in een sterk veld een verdiende bronzen plak bemachtigd. Een bronzen plak die tevens wordt verzilverd door het feit dat Baltus zich nu officieel gekwalificeerd heeft voor het EJK. Per afstand mogen 3 Nederlanders uitkomen op dit Europees junioren toernooi. Dit jaar lopen er echter 4 jongens de limiet en dus werd op dit NK beslist wie er mag gaan. Door 3de te worden is Baltus nu veilig en mag ook hij binnenkort op het internationale podium zijn krachten meten.