Pip Tesselaar behaalt podiumplaats in Opmeer

27 December

Team Distance Runners

Posted by:


OPMEER- Traditiegetrouw vindt op 2e kerstdag "De Kerstcross van Opmeer" plaats. Een wedstrijd die TDR-atleet Pip Tesselaar nog steeds hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. Net terug van een, naar eigen zeggen perfect verlopen, hoogtestage in Mexico, wist hij zich naar een 3e plaats te knokken.
Op het modderige parcours soleerde de Keniaan Musa Cheotich (tevens 2e in de Warandeloop) naar de overwinning. Daarachter vormde zich een groepje met de sterke Marokkaan Rachid Mohammadi, Wil Does, Erik Negerman en Tesselaar. Nadat Mohammadi zich had los gemaakt, bleef het overgebleven drietal de hele wedstrijd bij elkaar. In het laatste deel van de wedstrijd over de weg maakte Tesselaar gebruik van zijn baansnelheid en sprintte zo EK-crossganger Negerman eraf. Achteraf kijkt Tesselaar tevreden terug naar zijn race, hoewel hij voor zijn gevoel misschien nog wel een plekje naar voren had kunnen zitten.
Achter het groepje-Tesselaar wist Ruud Beerepoot een 6e plek te bemachtigen. Met zo’n 1,5 minuut achterstand op zijn teamgenoot was ook Beerepoot zeer tevreden met zijn resultaat.

Junioren
In de junioren race over 5km liet TDR zich ook nadrukkelijk van voren zien. Bij de meisjes 16 t/m 18jaar wist B-juniore Manon Kruiver een knappe overwinning te behalen. Met een tijd van 19.23 en ruim 30” voorsprong op haar concurrente Raika Lenaarts was zij erg tevreden. Naast Kruiver stond er nog een TDR-atlete op het podium: Kelly Schouten, zij liep een goede race en werd derde in een tijd van 20.12. Lisanne Groen viel net naast het podium met een 4e plek.
Bij de jongens werd Alwin Groen, net als vorig jaar, 2e. “Er zat vandaag niet meer in”, was zijn simpele commentaar.
De deelnemende junioren in Opmeer zullen ook aankomende vrijdag tijdens de Sylvestercross in Soest van start gaan en hopen opnieuw hun stempel op de wedstrijd te kunnen drukken.