Abdi Ali verpulvert PR in Heusden

22 July

Elite & High Potentials

Posted by:

HEUSDEN - De Nacht van de Atletiek in Heusden is een groot atletiekspektakel in België en de laatste kans voor de NK om een snelle tijd op de klok neer te zetten. Mahadi Abi Ali maakt gretig gebruik van deze kans en weet op de 1500m ruim  2 seconde van zijn PR af te snoepen. Bijzonder knap van de Limburgse atleet die na een operatie aan zijn voet een lange weg moest afleggen om tot de tijd van 3:41.81 te komen. 

Twee toptijden op de 1500m
“Het regende keihard en er was veel wind, gelukkig stopt deze regen bij de start van de race maar de wind die bleef. Hierdoor werd er langzaam geopend 59 - 60 seconde. In de laatste ronde schoof ik op naar voren en toen was het sprinten. De laatste ronde ging in 55/56 seconde. Voelt zeker goed. De race voelde heel langzaam en ik zat super comfortabel te cruisen in de binnenbaan. Het was dus echt wachten om te kicken die laatste ronde. En dankzij die laatste harde ronde heb ik 3.41 gelopen”, aldus een blije Abdi Ali. Bram Anderiessen die in dezelfde race loopt heeft een klein gat op Abdi Ali die hij op het einde weet te overbruggen. Hij weet Abi Ali echter niet voorbij te gaan en eindigt wederom in een uitstekende tijd van 3:41.94 op de 4de plaats. 

Wisselend succes 800m mannen
Bij de 800m mannen is er Wisselend succes. 
Joeri Slagter weet in zijn serie goed voor in het veld mee te doen maar weet in deze serie niet onder de magische 1:50 grens te duiken. Met een 1:51.59 wordt hij uiteindelijk tweede. Samuel Chapple loopt na lang blessureleed zijn eerste 800 meter van het seizoen. Het vele fietswerk betaalt zich uit door gelijk maar nipt boven zijn PR te finishen. Met een sterke tweede ronde komt Chapple tot 1:51.65. Brian Versluis loopt ook sterk en scherpt in diezelfde race zijn PR aan dat nu staat op 1:52.33. Ryan Clarke heeft een mindere dag en eindigt in een snellere serie in 1:52.51. Twan Pormes eindigt in zijn serie in een tijd van 1:53.89. 

Britt Ummels loopt 4:17 in A race.
Britt Ummels is in Heusden als enige Nederlandse bevoorrecht te mogen starten in de 1500m A race in het hoofdprogramma. Dit heeft zij te danken aan de snelle tijd die zij vorige week op de klok noteerde. In deze super snelle race weet ze het succes van een week eerder echter niet te herhalen en eindigt op de 10 plaats in 4:17.12. Haar zus Bo Ummels loopt in een andere serie bijna dezelfde tijd, 4:17.14. Lotte Krause eindigt in een tijd van 4:23.17. 

De Vries kan geen potten breken op 5000
Na een aantal goede races was Edwin de Vries er op gebrand zijn PR te verbreken in Heusden. Dit was echter niet zijn dag en hij eindigt ruim hierboven in een tijd van 14:23.54. Ook Sten Stoltenborg weet in de laatste serie van het nachtprogramma niet zijn persoonlijk record te verbreken en hij eindigt uiteindelijk op 14:57.