Europees kampioenschap onder 20 blijkt harde leerschool voor Lobles en Baltus

25 July

Team Distance Runners

Posted by:

BORAS – Van 18 tot en met 22 juli mochten Noah Baltus en Djoao Lobles namens Nederland naar het Europees kampioenschap onder 20 jaar. Beide heren laten afgelopen baanseizoen opmerkelijke prestaties zien en mochten zich in Boras meten met de absolute Europese top.

Baltus strandt in de series van de 1500 meter
Voor Baltus was het zijn allereerste internationaal kampioenschap. De SAV-atleet stond aan de start van de 1500 meter. Op 18 juli mocht hij los. De serie waarin Baltus liep ging langzaam van start en ontpopte zich tot een “boemelrace”. Met nog een ronde te gaan kwam er tempo in de groep en positioneerde Baltus zich naar voren. Baltus: “De race ging in het begin erg langzaam, met nog 400 meter te gaan ging het pas echt los.” Baltus kon zijn versnelling in de laatste ronde niet doorzetten waardoor hij te ver van de kop kwam.  “Ik ben tevreden over mijn race, echter ben ik niet tevreden over het feit dat ik mijn versnelling niet kon doorzetten”, aldus een kritische Baltus. Baltus miste de finale en eindigde in zijn serie op een 6de plaats met 3:51,32. Baltus laat hiermee een topprestatie zien en kan met zijn nieuwe kennis over twee jaar weer zijn kansen wagen.

Lobles eindigt EK met een teleurstelling
Nadat Lobles zonder moeite de serie wist door te komen stond hij zondag aan de start van de finale van de 800 meter. Na het startsein was het al snel duidelijk dat het een trage race zou worden. De eerste 400 meter werd gelopen in 57 seconden wat voor jongens met dit kaliber een eitje is. Het was wachten op een felle eindsprint. Met nog 400 meter te gaan waren het drie Britten die samen de versnelling in hadden gezet. Lobles was niet in staat om de Britten te volgen en liep uiteindelijk achter de feiten aan. Lobles: “Een dag na mijn series werd ik ziek en verder had ik ook veel last van mijn hamstring. Hierdoor was ik in de finale niet in goede doen.” Lobles eindigde in de finale op een 8ste plaats.