Ummels en De Vries snelste Nederlanders in Hem

26 August

Elite & High Potentials

Posted by:

HEM - Zondag 25 augustus stond voor vier TDR-atleten in het teken van de Hemmeromloop. Na een goede trainingsstage in Sankt Moritz, mochten Bo Ummels, Sten Stoltenborg, Edwin de Vries en Michel Butter hun vorm testen. Allen zijn in voorbereiding op de marathon en daarom bestond deze dag niet alleen uit het lopen van de wedstrijd, maar ging er nog een training aan vooraf en werd er afgesloten met een fartlek. Voor de atleten kwam het dagtotaal uit op meer dan 25 kilometer. 

  

Wedstrijdloop 10km

Het waren broeierige omstandigheden met een temperatuur die de 30 graden wist aan te tikken. Na lang inlopen tot het anaerobe omslagpunt, waren de vier atleten goed opgewarmd naar de start vertrokken. Het plan was om niet te hard van start te gaan en vanuit daar te versnellen. Om 12:00 ging de wedstrijdloop van start.

Het was De Vries die in eerste instantie snel van start ging en hij bevond zich de eerste ronde niet ver van de uiteindelijke winnaar. De gehele wedstrijd liep hij rond een 3e plek en wist dat tot net voor het einde vol te houden. Hij finisht uiteindelijk als 4e in een tijd van 31:28. De Vries was wel de snelste Nederlander. “Het waren wel pittige omstandigheden en het is geen snel parcours voor snelle tijden. Besloten om mee te gaan met de kopgroep en vervolgens eigen plan getrokken. Jammer dat ik de laatste 200m nog een plek verloor, maar ik heb een goede trainingsprikkel gekregen voor de marathon. Vooraf en erna deden wij namelijk nog een training”, aldus een tevreden De Vries

Stoltenborg liep een goede race en wist niet ver buiten zijn PR te finishen als 10e in een tijd van 32:42. “Het ging goed. Ik kreeg alleen na 3 kilometer zware benen dus heb toen op safe gelopen en de tijden 5 seconde per kilometer laten oplopen om vervolgens wel weer een wat hardere laatste kilometer te lopen. Tijd was niet bijzonder maar het gevoel is goed. De trainingen om de wedstrijd heen gingen perfect en zorgde voor een goede trainingsdag”, aldus Stoltenborg.

Butter startte een groepje achter deze top drie, maar kon dit niet volhouden door rugklachten en moest op een steady tempo blijven doorlopen om verder niks te forceren. Hij finishte als 11e in een tijd van 32:52

De enige podium-plek van deze dag was er voor Bo Ummels. Ze startte vrij snel en had het tijdens de laatste 5km vrij zwaar. “Het was een mooie trainingsdag, waarbij ik een goede training voor-en na de wedstrijd liep. De eerste 5 km gingen goed, maar daarna zakte ik terug in tempo. Door de omstandigheden en het parcours zat er geen harde tijd in vandaag. Ik liep de hele wedstrijd in 2e positie en kon dit vasthouden tot de finish. Dit was een hele goede prikkel voor de marathon over 2 maanden!”, aldus Ummels, die finishte als 2e en snelste Nederlandse in een tijd van 36:54.