Succesvol weekend met vele PR’s in Utrecht en Tilburg

03 September

Elite & High Potentials

Posted by:

TILBURG/UTRECHT – vrijdag was in Utrecht de laatste trackmeeting van het seizoen. Vier TDR-atleten gingen voor hun overdistance op jacht naar toptijden. Terwijl het baanseizoen zijn einde nadert is het wegseizoen volop in gang en zo liepen dit weekend ook vier TDR-atleten de Tilburg Ten Miles. De omstandigheden waren perfect voor een snelle wedstrijd en zo werden er in Tilburg drie PR’s verbroken.

PR’s op de 5000 meter
De laatste wedstrijd van het baanseizoen werd voor een drietal atleten een overdistance wedstrijd, de 5000 meter. De temperatuur was prima en de wind begon te liggen, een mooie zomeravond voor een baanwedstrijd. Namens TDR stonden Bram Anderiessen, Edwin Sjerps en Lotte Krause aan de start. Anderiessen was van een plan om er een harde race van te maken en nam de kop, veel tegenstand werd niet geboden waardoor Anderiessen de hele wedstrijd op kop heeft gelopen naar een PR tijd van 14’22”16. In de tweede groep was het Sjerps die een hele sterke wedstrijd liep. Pas begin dit baanseizoen begon Sjerps met opbouwen na een voetblessure en staat nu alweer fit op het tartan. Sjerps kon veel strijd leveren in een grote groep van 15 man en liep naar een enorm PR van 14’48”63. Een serie later liep Krause een goed opgebouwde race en finisht in een nieuw PR van 16’12”82.

Samuel Chapple liep de 1500 meter. De atletenhuisbewoner moest dankzij weinig concurrentie de race zelf hard maken. Alleen Jort Benz kon volgen in het kielzog van Chapple en ging op het laatste stuk er voorbij. Chapple eindigt net een seconde boven zijn PR als 2de in 3’54”75.

Tilburg Ten Miles
Het wegseizoen is in volle gang en de wegatleten zijn net een week terug van hun hoogtestage in Sankt Moritz. Een goede testwedstrijd om het niveau af te tasten die is opgebouwd in de Alpen van Zwitserland. Michel Butter, Edwin de Vries en Sten Stoltenborg mochten starten in het zonnige Tilburg. “De start was goed, ik voelde mij heel comfortabel de eerste 5km”, aldus De Vries. Na 6 kilometer versnelde De Vries weg van de groep en ging alleen verder, pas na 9 kilometer kreeg De Vries gezelschap en versnelde hij met de Nieuw-Zeelander Malcolm Hicks mee. “De laatste kilometer moest ik Hicks wel laten gaan, maar ik ben erg blij met een nieuw PR in een zware trainingsweek van 199 kilometer”, aldus De Vries na zijn wedstrijd. De Vries finisht in een tijd van 48’34” als 7de in een internationaal veld en wordt 3de Nederlander. Een kleine minuut later passeert teamgenoot Butter als 11de de streep. Butter liep een uiterst constante race en was tevreden met een tijd van 49’22”. Stoltenborg laat zien ook in goede vorm te verkeren en loopt een ruim PR. De Hoofddorper had maar 51’27” nodig voor de 10 mijl. De mannen kunnen zich nu opmaken voor de Dam tot Damloop over drie weken.

Voor de vrouwen was er een 10 kilometer in plaats van de traditionele 10 Engelse mijlen. Namens TDR was het Bo Ummels die een bos bloemen mee naar huis mocht nemen. Ummels liep een ontspannen eerste helft in een groepje van vijf dames, daarna kon de Limburgse weglopen van de groep om daarna alleen nog maar uit te lopen op haar concurrentes. In de verte kon Ummels richting Susan Krumins lopen en uiteindelijk finisht ze als 7de en 2de Nederlandse in een klein PR van 34’09”. “Ik ben erg tevreden over mijn race, ik liep een negatieve split en ben vooral tevreden over hoe krachtig mijn passen aanvoelde”, aldus Ummels.