Ummels beste Nederlandse tijdens de Dam tot Damloop

24 September

Elite & High Potentials

Posted by:

AMSTERDAM/ZAANDAM – Inmiddels is het wegseizoen weer in volle gang. Afgelopen zondag mochten de wegatleten van het team zich klaarmaken voor de Dam tot Damloop. De wedstrijd heeft een uniek karakter, doordat de start en finish in twee verschillende steden plaatsvinden. De atleten begonnen de wedstrijd met verschillende doelen en liepen op die manier allemaal hun eigen race. Met als hoogtepunt een podiumplaats.

Bo Ummels laat Nederlandse dames achter zich
De vrouw in vorm en marathonloopster in spé liet de afgelopen wedstrijden al zien dat de wegatletiek voor haar geknipt is. Vandaag mocht ze helemaal los tijdens de Dam tot Damloop. “De eerste 10km voelde relatief gemakkelijk aan. Bij het 9km punt liep ik samen met Jip Vastenburg, en vanaf toen besloot ik langzaam te versnellen. Na een kilometer had ik een gaatje en deze kon ik tot de finish uitbreiden”, laat Ummels zelfverzekerd weten. Ummels laat zien in goede doen te zijn tijdens haar marathonvoorbereiding. Ze werd 1ste Nederlandse met een tijd van 56:29. “Dit geeft me heel veel vertrouwen richting de marathon van Amsterdam”, aldus Ummels.

Lotte Krause maakt stap in de nationale wegatletiek
Achter Ummels was het Krause die met de andere Nederlandse dames kon meestrijden. De baanatlete heeft het baanseizoen doorgetrokken tot het wegseizoen en hier ook de nodige voorbereidingen voor getroffen. “De eerste 5km liep ik samen met de eerste Nederlanders, hierna moest ik ze laten gaan en liep ik mijn eigen race.” Krause werd 6de Nederlandse en liep een absolute toptijd door haar PR te verbreken met 2,5 minuut tot 58:59. “Dit is heel erg mooi!”, aldus een opgetogen Krause

Michel Butter profiteert van snelheidsprikkel tijdens de marathonvoorbereiding
“In het begin had ik het een beetje zwaar, maar halverwege de wedstrijd kwam ik hier aardig doorheen”, laat Butter weten. De marathonloper is tevreden met het wedstrijdverloop waarbij hij het laatste gedeelte vrij constant heeft weten te houden. “Ik ben blij met het resultaat en ik hoop de komende weken nog wat door te groeien richting topvorm in New York”. Butter werd 5de Nederlander met een tijd van 48:59.

Achter Butter was het Edwin de Vries die er een marathontraining van maakte, de marketingspecialist loopt in Berlijn zijn laatste wedstrijd. “Van te voren met Guido besproken om rond de 3.12 per kilometer te lopen en de laatste 3 kilometer te versnellen. Plan goed uitgevoerd en fris geëindigd. Nu uitrusten en volgende week vlammen!”
Aldus een gretige De Vries.

Sten Stoltenborg bevindt zich ook midden in zijn marathonvoorbereiding, de langeafstandspecialist zal in Amsterdam gaan debuteren op de marathon. Stoltenborg had als doel om 1 minuut boven zijn PR te eindigen. Hierdoor kan hij weer fris verdergaan met zijn marathonvoorbereiding. Stoltenborg werd 21e Nederlander in 52:47.