Ummels en Butter testen zich tijdens Bredase Singelloop

07 October

Elite & High Potentials

Posted by:

BREDA – Het wegseizoen is in volle gang. Voor Michel Butter en Bo Ummels was de halve Marathon tijdens de Bredase Singelloop een moment om de vorm te testen richting het grotere doel. Dit is de Marathon die over respectievelijk vier weken plaatsvindt in New York en over twee weken in Amsterdam. Onder herfstachtige omstandigheden (kou en regen) laten ze, met twee podiumplaatsen en één PR, zien goed op weg te zijn.

 

Butter laat stijgende lijn zien met podiumplaats 

Vooraf had Butter zich voorgenomen een aanvallende wedstrijd te lopen en zich te voegen in de tweede groep. Het tempo lag de eerste 5 kilometer hoog met een doorkomsttijd van nabij de 15 minuten, waarna het tempo naar het 10 kilometer punt iets terugzakte. Tot 15 kilometer bleef het tempo gehandhaafd, waarna Butter wilde versnellen om van het groepje te winnen waarin hij liep. “Ik liep samen met Roy Hoornweg, maar hij liep weg bij 17 kilometer. Hem kon ik niet meer bijhouden, maar ik zat toen met drie andere mannen waar ik de laatste kilometers van kon weglopen en net onder de 1:05 kon finishen. Het gevoel was goed, elke wedstrijd kan ik een stap erbij zetten en de marathonvoorbereiding gaat goed”, aldus een tevreden Butter. Met zijn tijd van 1’04’’58 weet hij als zevende de finishlijn te passeren (derde plaats Benelux).

 

Ummels loopt met PR naar podium

Met nog twee weken te gaan tot de Amsterdam Marathon was de Bredase Singelloop voor Ummels de laatste wedstrijd om de vorm te testen. Vooraf was het plan om onbevangen de wedstrijd in te gaan en slim de wedstrijd uit te lopen. “De gehele wedstrijd kon ik goed samenwerken met een aantal mannen en Jasmijn Lau. Na een wat snelle 5 kilometer gingen we iets rustiger, waardoor ik een fijn ritme te pakken had en dit tot de finish kon vasthouden zonder te veel in het rood te gaan. De laatste kilometer versnelde ik en tot mijn verbazing zag ik een tijd van 1’12”38 staan. Met het oog op de Amsterdam Marathon geeft het een goed gevoel om een PR te lopen en ik kan niet wachten om over twee weken aan de start te staan”, aldus Ummels, die haar halve marathon als achtste totaal (tweede plaats Benelux) weet te finishen.