TDR atleten sterk in Belgische Oordegem

31 July

Team Distance Runners

Posted by:

OORDEGEM - De TDR atleten hebben tijdens de jaarlijkse Memorial Rasschaert sterke prestaties neergezet. De baanatleten kwamen tot drie persoonlijke records en een aantal benaderingen daarvan.

De Belgische wedstrijd die normaal gesproken in Ninove wordt georganiseerd werd dit jaar op de supersnelle "Mondo-piste" van Atletiekclub Vlierzele Sportief gehouden.

Wijnand Rijkenberg kwam uit in de B-race 1500 meter en wist voor de eerste maal dit seizoen onder de 3.50 te lopen, namelijk 3.49.96 min. Stiekem had Rijkenberg op een tijd van 3.48 gehoopt wat tevens een nieuw PR zou hebben betekend. Helaas ontbrak zijn sterke eindschot van eerder in het seizoen.

Jody Tesselaar startte in de C-race en wist daarin, met wederom een sterke slotronde, tweede te worden in een ruim persoonlijk record van 3.53.94 min. Voor Tesselaar was het na zijn 14.34 van vorige week in Heusden zijn tweede PR in korte tijd. Ook A-junior Tjerk Conijn wist zijn PR flink aan te scherpen. Conijn nam in zijn serie snel de koppositie, gaf deze niet meer af en finishte in een zeer sterke 4.01.69 min.

Op de 800 meter mocht Leon Ineke starten in de sterkbezette B-race. In deze race werd hij achtste in een nieuwe beste seizoenstijd van 1.52.06 min. Ineke hoopt in de komende weken zijn PR van 1.51.73 te gaan verbeteren, wat zeker mogelijk is, want zijn vorm is zichtbaar groeiende. Wouter Ammeraal startte in de C-race en benaderde zijn PR van 1.53.80 door een tijd van 1.54.12 te noteren.