Crossseizoen van start in Mol

12 November

Elite & High Potentials

Posted by:

MOL – Zondag 10 november is het crossseizoen officieel van start gegaan tijdens de Structabo Cross Cup in Mol (België). Deze wedstrijd kenmerkt zich door het zware stuk over het zand, gevolgd door een technisch parcours in het bos. Dit alles bij elkaar maakt Mol een goede test om te kijken waar de atleten staan na een aantal weken van training. Met vijf top-15 posities was de race succesvol te noemen.

Abdi Ali 3e Nederlander 
Mahadi Ab
di Ali stond aan de start van de mannen senioren cross over 9200 meter. Na twee maanden van wintertraining was dit een goede race om de vorm te testen. Abdi Ali: “Na een harde start heb ik anderhalve ronde met de kopgroep kunnen meelopen. Hierna heb ik mij wat terug laten zakken. Met nog twee ronden te gaan kreeg ik een tweede adem, hierdoor heb ik goed door kunnen lopen.” Uiteindelijk weet de atletenhuisbewoner de finish te bereiken in een tijd van 30’53. Abdi Ali is te spreken over zijn 14e plek.

Top
-10 klassering voor Ummels
Britt Ummels en Lotte Krause stonden aan de start van de 6200 meter lange cross vrouwen senioren. Na een wat behoudende start weet Ummels langzamerhand naar voren te kruipen in het veld: “
Na de eerste ronde heb ik mij goed kunnen focussen op meiden voor mij. Ik kon steeds meer mensen inhalen wat resulteerde in een top-10 positie.” Aldus een tevreden Ummels. Ze finisht in een tijd van 23’41 als 9e overall. In dezelfde race weet Lotte Krause de klok stil te laten staan op een tijd van 25’33. 

AV Edam atlete Eline Runderkamp startte de 6200 meter cross tegelijkertijd met de vrouwen senioren. Zij weet bij de junioren knap 10ete worden in een tijd van 26’26.

Korte cross mannen
Bij de korte cross mannen stond er een 8-tal 
TDR-atleten aan de start. In een veld van 77 atleten weet Edwin Sjerps als eerste Nederlander de 3000 meter af te leggen. Dit doet hij in een respectabele tijd van 10’25 en hiermee wordt Sjerps 13e overall. 

Nog geen 10 seconden na Sjerps volgen Luuk Wagenaar, Samuel Chapple en Joeri Slagter. Hiermee worden de atleten respectievelijk 18e, 20e en 22e. Ryan Clarke weet na een goede eerste ronde nog in de top 25 te eindigen. Thomas Lewis, Brian Versluis en Twan Pormes finishen als 37e, 39e en 45e.

Steenbakker knap 4e Nederlander
Als laatste onderdeel werden de junioren A weggestart. Over het mulle zand weet Duncan Steenbakker een sterke race te lopen: “Na wat rustig te zijn gestart merkte ik al gauw dat het mij iets te langzaam ging. Ik voelde mij heel sterk en heb continue mensen kunnen oprapen.” Steenbakker finisht in een tijd van 21’33 als 4e Nederlander en laat hiermee zien in goede vorm te zijn. 

Een kleine 15 seconden later komt Noah Baltus de finish over. De 
SAV-atleet passeert de finishlijn in een tijd van 21’48. Met deze tijd wordt Baltus 21e in zijn eerste cross als A-junior. Djoao Lobles (35e) en Koen Grandiek (45e) laten de klok na 6200 meter stoppen op respectievelijk 22’31 en 23’08.