Drie overwinningen tijdens Haarlemmermeer Cross

10 December

Elite & High Potentials

Posted by:

HOOFDDORP - Afgelopen zondag stond voor veel TDR-atleten de RunX/AV Haarlemmermeer Cross op het programma. Het parcours was lichtelijk veranderd ten opzichte van de jaren daarvoor, met de start vlak bij het scoutinggebouw. De afgelopen week heeft het veel geregend, wat op de wedstrijddag niet veel anders was. Daardoor waren de grasvelden veranderd in drassige modderstroken en met de harde wind kon men spreken van echte cross-omstandigheden. Deelname was er aan de 2.5km sprintcross en de 5km vrouwencross. Met een clean sweep bij de mannen spintcross, een eerste plek bij de vrouwen sprintcross en twee podiumplaatsen bij de 5km vrouwencross, was het een uiterst succesvolle ochtend te noemen.

 

Maar liefst 8 top-tien posities bij de mannen sprintcross

Wie aanwezig was bij de start van de 2.5km sprintcross zag waarschijnlijk alleen maar paars bij de start. Maar liefst 12 TDR-atleten maakten zich gereed om als een speer weg te starten. Dat het hard ging, werd bewezen door het vele geduw en getrek om een goede positie te bemachtigen. Het parcours laat zich kennen door een scherpe bocht na de start en door een pittige klim aan het einde van het parcours. De finish is prachtig, want het betreft een clean sweep voor TDR. Het is junior Noah Baltus die aan het langste eind trok en met een goede eindsprint weet te winnen. Terugkomend van een mooie 9e plek bij de Warandeloop, laat hij hier zien ook goed uit te voeten te kunnen in het korte crossgeweld. Hij finisht in een tijd van 7:37. Niet ver daarachter komt ook Luuk Wagenaar over de finish. Lang houdt hij Baltus in het vizier, maar komt net te kort voor een eerste plek. Hij passeert de finish in een tijd van 7:39. Ryan Clarke, terugkomend van een 8e plek tijdens de korte cross bij de Warandeloop, complementeert het podium en bereikt de finish in 7:41. De plekken daarachter zijn spannend, want er is een mooie strijd gaande tussen Samuel Chapple en Thomas Lewis. Het is Chapple die aan het langste eind trekt en nipt voor Lewis de finish haalt. Beiden noteren ze een tijd van 7:43. De rest van de top 10 bestaat uit de finish van Joeri Slagter (6e in 7:46), Duncan Steenbakker (8e in 7:52) en Brian Versluis (9e in 7:55). Djoao Lobles loopt een prima opgebouwde race en finisht als 11e in 7:58, gevolgd door Twan Pormes (12e in 8:00), Koen Grandiek (14e in 8:10) en Tijmen Hoedjes (18e in 8:28)

Britt Ummels wint met overmacht de sprintcross bij de vrouwen en finisht in een tijd van 8:28.

 

Twee podiumplekken bij de vrouwen 5km cross

Een kwartier na de sprintcross mochten de vrouwen zich opmaken voor de 5km cross. De start is tegelijkertijd met de mannen 10km. De vrouwen mogen twee rondes lopen van 2.5 km.

Het is Lotte Krause die met een solorace zich de beste vrouw mag noemen. Ze weet het tempo zelf goed hoog te houden en kan zich af en toe nog optrekken aan de mannen die bezig zijn met de 10km wedstrijd. Ze is blij met het resultaat en het blijkt een goede stap vooruit. Ze finisht in een tijd van 18:23.

Eva van Zoonen, lang eruit geweest door een hardnekkige blessure, bewijst dat ze weer op de goede weg terug is en weet ook nog een podiumplek te bemachtigen. Ze wordt derde in een tijd van 20:07. Eline Runderkamp loopt lang op podiumpositie, maar finisht net achter Van Zoonen. Ze wordt vierde in een tijd van 20:16. Cheryl Konijn finisht in een tijd van 22:48.