Persoonlijk Record regen in de TDR achtertuin

15 February

Team Distance Runners

Posted by:


SCHOORL ? Tijdens de Groet uit Schoorl Run dit weekend heeft er een regen van persoonlijk record plaatsgevonden voor TDR. De omstandigheden mochten dan ook ideaal genoemd worden met 8 graden en vrijwel geen wind.

Michel Butter begon de dag met zijn stunt van vorig jaar te herhalen door 3de te worden op de 10 kilometer in een tijd van 30?09. Eric van den Linden had Butter lang in het zicht, maar moest in de slot kilometer vanwege krampen in de maag en darmen kostbare seconden prijsgeven. Desondanks was zijn tijd van 30?34 zeer behoorlijk en geeft aan dat VDL op de goede weg is richting het Olympische triatlon seizoen.
Jody Tesselaar en de jonge Cees Onderwater verraste met Pr?s van respectievelijk 31?07 en 32?48.

Bij de dames werd Selma Borst, evenals Butter bij de mannen, 3de. Ook zij liep een snelle tijd met een Pr van bijna een minuut: 33?53. Borst onderstreept met deze tijd nogmaals haar doorbraak in de wegatletiek tijdens de Halve Marathon van Egmond.

Op de Halve Marathon had TDR te kampen met lichte tegenslag, waar Hugo van den Broek, helaas moest afmelden met een knieblessure. Van den Broek is in voorbereiding op de marathon van Rotterdam en neemt daarom geen enkel risico.
Peter Res werd 6de in een licht teleurstellende 1.08?00 bij deze omstandigheden, maar moet er wel bij vermeld worden dat het een zeer lastig wedstrijd was daar Res bijna de gehele wedstrijd alleen heeft moeten lopen.
Pip Tesselaar verraste met een Pr van 1.08?50. Tesselaar schuift met deze tijd een aantal plaatsen op het de TDR allertijdenlijst.

Bij de dames wist Barbara Zutt de halve marathon te winnen in een Pr van 1.16?48. Voor Zutt was dit een Pr verbetering van ruim 3 minuten, waar ze vorig jaar nog net boven de 1.20 liep bleef ze daar nu geruim onder. Ook Zutt bevestigt met deze prestatie haar door braak op de wegatletiek tijdens de Halve Marathon van Egmond.
Femke Klous werd knap tweede. Helaas liep zij als een van de weinige geen Pr, maar met 1.19 bewees ze, met Rotterdam in haar achterhoofd, zeer goed op weg te zijn.

Op de korte 4 kilometer Junioren afstand wist Tom Wiggers het Noordhollands kampioenschap te winnen voor zijn TDR teamgenomen Tjerk Conijn en Sven van der Vliet.
Bij de meisjes junioren wist Manon Kruiver zeer verrassend deze titel op te eisen door favoriete Charissa Czech uit Den Helder te verslaan.