Medailles voor de jeugd tijdens NJK indoor

17 February

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

 

Duncan Steenbakker met trotse coach Guido Hartensveld

 

APELDOORN – Zaterdag 15 en zondag 16 februari vond het NJK indoor plaats. Een moment waar veel jeugdatleten naar toe hebben geleefd en een moment om te presteren. Na een aantal trainingen in de indoorhal van Apeldoorn was de jeugd er klaar voor. Dit resulteerde in een aantal mooie medailles.

Het toernooi begon zaterdagochtend in alle vroegte met de series 400m. De meisjes U18 waren als eerste aan de beurt. Franka Holland (eigenlijk nog maar U16) wist in haar serie als tweede over de finish te komen met een ruime voorsprong op nummer drie. Haar tijd van 1’00”74 betekende een persoonlijk record, waarmee ze zich als tijdsnelste voor de finale plaatste. Djoao Lobles bewees zichzelf bij de jongens U20 met seriewinst in een tijd van 49”77. Een dag later vonden de finales van de 400m plaats, waarin Holland voor het eerst onder de magische minuut wist te lopen. Met een tijd van 59”93 werd ze vijfde. Misschien wel het hoogtepunt van het hele toernooi werd echter gevormd door de show die Lobles vervolgens weg gaf. Hij veroverde een gouden medaille in een sensationele tijd van 47”46, waarmee hij een nieuw nationale junioren record vestigde! De reactie van Lobles was: ‘Just play, have fun and enjoy the game’.

Op de zaterdag wisten de U20 junioren Femke Been, Noah Baltus en Djoao Lobles (ja, hij weer) zich met overtuigende 800m-races te plaatsen voor de finales van zondag. Daar wist Been bij de meisjes U20 na een spannende eindsprint de bronzen medaille te veroveren in een persoonlijk record van 2’15”21. Hiermee verbrak Been ook het clubrecord van AVC. Bij de jongens wist Lobles, met nog de 400m in de benen, een gouden medaille te veroveren in een spetterende tijd van 1’52”45. Ook Baltus veroverde een podiumplaats. Baltus liep 1’54”08 en deze tijd was goed voor een bronzen medaille. 

Op de 1500m pakte Fee Mok een finaleplek bij de meisjes U18 in een tijd van 5’01”90. Mok liep haar finale in een tijd van 4’55”38. Deze tijd was goed voor een zevende plek. Jesse Scheltema behaalde een finaleplek bij de jongens U20 in een tijd van 4’18”33. Spijtig genoeg werd hij in de finale gediskwalificeerd.

Tijdens de finale van de 3000m van de jongens U20 wist Duncan Steenbakker een zilveren medaille te bemachtigen. Steenbakker liep een dik persoonlijk record van wel 8’31”57 en finishte hiermee niet ver achter de eerste plaats. ‘Ik wist alle negatieve energie om te zetten in positieve energie, waardoor ik deze race kon lopen en als tweede wist te eindigen’ melde Steenbakker over zijn wedstrijd. Ook heeft Steenbakker hiermee het clubrecord van AVC verbroken.