Crossseizoen afgesloten met finale crosscompetitie

08 March

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

Atleet: Djoao Lobles

BAKKUM – Zaterdag 7 maart werd het crossseizoen officieel afgesloten met de finale van de crosscompetitie. De crosscompetitie is een wedstrijd in regio Noord Holland, Utrecht en Flevoland waarbij atleten zich vooraf kunnen plaatsen voor de finale door goed te presteren op een aantal voorgaande crosswedstrijden. Een grote groep van TDR atleten was geplaatst voor de finale en liet fantastische prestaties zien!

De jongens U20 en U18 mochten als eerste beginnen. Aan de start verschenen 53 atleten om op het uitdagend parcours van camping  Bakkum met elkaar de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Op het vijf kilometer lange parcours wist Duncan Steenbakker als eerste uit het bos te komen en op de finish af te stormen. Steenbakker werd met een ruime voorsprong eerste bij de jongens U20 in een tijd van 17’37. Djoao Lobles kwam hier achter aan en veroverde zilver bij de jongens U20 in een tijd van 17’58. Om het podium van de jongens U20 af te maken wist Jesse Scheltema de bronzen medaille te halen in een tijd van 18’17. Twan Deumers kwam als vierde over de finish bij de jongens U18. Deumers liep een tijd van 19’15. Toon van Vuuren liep ook mee en werd tiende in een tijd van 19’47.

Voor de meisjes U20 en U18 was een parcours van drie kilometer uitgezet. Fee Mok wist het tempo hoog te houden en finishte als eerste bij de meisjes U18. Mok wist met een tijd van 11’25 over de finish te komen. Met deze tijd had Mok een aardige voorsprong op nummer twee. Ook de atleten Juul Schuit en Pipp Pauzenga stonden aan de start. Schuit werd zevende bij de U18 in een tijd van 12’27. Pauzenga kwam als dertiende over de finish bij de U18 met een tijd van 12’57.

Met wel 61 atleten aan de starten bij de meisjes U16 wist Sien van Vuuren als tweede over de finish te komen. Deze twee kilometer lange wedstrijd was extreem technisch door de drukte. Van Vuuren wist nog net voor nummer drie te eindigen in een tijd van 7’07. Marlotte Vliese werd elfde in een tijd van 7’54.