Geslaagde test voor Butter tijdens CPC

10 March

Elite & High Potentials

Posted by:

DEN HAAG – Het is één van de grootste en meest bekende halve marathons van Nederland, de City Pier City loop in Den Haag. Met nog vier weken voor de Rotterdam Marathon is dit de ideale test voor Michel Butter en Bo Ummels om hun vorm af te tasten en scherp te stellen in hun marathonvoorbereiding. Naast de twee marathonlopers stond ook Eva van Zoonen aan de start, die haar rentree maakt op de halve marathon na lang blessureleed. 

 

De weg richting Rotterdam 

Een paar dagen voor de CPC loop in Den Haag komt Butter terug van zijn trainingsstage in Kaptagat, Kenia. De wedstrijd werd gebruikt als test richting de Rotterdam Marathon over vier weken. Door de harde wind had Butter als plan om hard achter de sterke Afrikaanse lopers te starten, zodat Butter het eerste stuk uit de wind kon blijven. Dit pakte goed uit en na 3 kilometer liep Butter in de tweede groep die zich vormde achter de kopgroep. Het doel van de wedstrijd was om op het einde door te versnellen en het laatste stuk nog wat over te hebben. Met zes kilometer te gaan versnelde Butter weg uit de groep en finisht in een keurige tijd van 1u03’21”. “Mijn versnelling de laatste 6 kilometer was net iets te enthousiast, waardoor ik mijn benen wel voelde, maar wist het laatste stuk goed te finishen en had zelfs nog wat over. Nu is het nog even goed doortrainen richting de Rotterdam Marathon met een paar marathonsessies in het verschiet en de laatste test, het NK halve marathon tijdens de Stevensloop”, aldus een zeer tevreden Butter. 

 

Bij de vrouwen waren het Ummels en Van Zoonen die namens TDR aan de start stonden van de halve marathon. Voor Ummels, die ook in voorbereiding is op de Rotterdam Marathon, begon de wedstrijd voorspoedig, ze startte met een groepje die rond het tempo 3’25”/km liepen. Ze wist ondanks het harde tempo goed bij te blijven. Ummels splitte haar eerste 10 kilometer in een PR tijd, maar moest na 12 kilometer het groepje laten gaan en begon op haar eigen tempo te lopen. Helaas kreeg Ummels de laatste kilometers te maken met maagproblemen en kon daardoor niet op een hoog tempo doorlopen, waarna Ummels het strijdtoneel moest verlaten. “Balen dat ik de wedstrijd niet kon afmaken, maar ik ben wel tevreden over het niveau dat ik nu heb, aangezien ik niet getaperd heb richting deze wedstrijd.” 

 

Na lange blessureleed maakte Van Zoonen haar rentree op de halve marathon. Ondanks de wind en de lange afwezigheid van Van Zoonen op de wegwedstrijden, wist de atleet van AV Castricum haar PR flink aan te scherpen naar een tijd onder de 1u20’00”. Van Zoonen finisht als 16e vrouw in een tijd van 1u19’44”.