TDR-atleten testen vorm tijdens SoloDuoCoopertest

01 June

Elite & High Potentials

Posted by:

ZOETERMEER - COVID19 houdt de wereld en daarmee ook de sportwereld in zijn greep. Gelukkig hebben de atleten van TDR altijd binnen de richtlijnen van het RIVM buiten kunnen doortrainen. Sinds een aantal weken is dit ook weer mogelijk op de atletiekbaan. Op 16 mei is al de CoronaSolo 10 kilometer gelopen om het duurvermogen te testen. Om ook nu de vorm op de baan te testen is er in Zoetermeer de ARV Ilion onderlinge coopertest gelopen. Een mooi initiatief van Dave Klink met goedkeuring van de lokale overheid. Er kwamen steeds 2-3 personen tegelijk in de baan die solo hun 12 minuten aflegden. De TDR-atleten houden zich op deze manier scherp, zodat ze er gelijk kunnen staan wanneer er vanuit de overheid weer ruimte is voor wedstrijden. Tijdens de onderlinge coopertest testten zich specialisten van de 1500 meter tot en met de marathon.  

 

Clean sweep bij de vrouwen 
Lotte Krause ging als eerste van de favorieten van start. “Mijn race ging goed. In het eerste deel was ik lekker aan het draaien en vlogen de rondjes voorbij.” Met een goed slot komt ze tot 3710m. Vervolgens was het aan Bo en Britt Ummels de taak om hier voorbij te komen. De atletenhuisbewoonsters laten zien echte tweelingzussen te zijn door bijna exact net zoveel meters te lopen. Uiteindelijk is het Bo die net 1 meter voor Britt eindigt. Met 3697m tegenover 3696m. Hiermee eindigen ze wel nipt achter Krause die de verste afstand van de dag heeft. Mariska Poel, Eline Runderkamp en Cheryl Konijn liepen naar respectievelijk 3315m, 3212m en 2950m. 

 

Abdi Ali laat hoog niveau zien 
Bij de mannen mocht Michel Butter als eerste van de grote namen zijn 12 minuten afleggen. Met 4100 meter is hij sneller dan zijn opponent. “Het is een beetje nostalgie, de laatste keer dat ik dit heb gedaan was op de middelbare school. Het wedstrijdelement voelde ik wel.” Na de kanonnen Mike Foppen (4400m) en Noah Schutte (4335m) konden Mahadi Abdi Ali en Bram Anderiessen zich opmaken voor hun race. Abdi Ali loopt zich naar het podium met 4240m. “Het ging goed. Ik had vooraf als doel gesteld om rondjes 68 te draaien. Uiteindelijk ging het met uitzondering van de eerste en laatste ronde, die in 65 gingen, allemaal in 68. Ik ben erg tevreden dat ik constant op dit niveau heb kunnen lopen.” Anderiessen is terugkomende van een blessure maar laat nu al mooie vorderingen zien. Met 4095m finisht de AKU-atleet net achter Butter zijn afstand. Hierachter ontstaan nog meer spannende battles. In een rechtstreeks gevecht weet Luuk Wagenaar (3945m) Noah Baltus (3930m) net voor te blijven met een sterke laatste minuut. In het andere onderlinge duel laat Sten Stoltenborg met 3900m Jesse Scheltema (3835m) net achter zich.