Abdi Ali snelt naar nieuw PR

04 August

Elite & High Potentials

Posted by:

VUGHT – Na de afgelasting van de trackmeetings in het Belgische Huizingen en Heusden, weken de TDR-atleten massaal uit naar de alternatief georganiseerde MILA wedstrijd in Vught. Voor een aantal atleten was het de eerste wedstrijd na terugkomst van een hoogtestage in St. Moritz, terwijl andere atleten midden in het baanseizoen zitten. Onder optimale weersomstandigheden en met sterke concurrentie hadden alle atleten het doel om het beste uit zichzelf te halen.  

 

Sterke prestaties 800m 
Het eerste onderdeel van de avond bestond voor de TDR-atleten uit de 800m. In de eerste en tevens op papier sterkste serie mochten Djoao Lobles, Joeri Slagter, Samuel Chapple en Noah Baltus laten zien wat ze in huis hadden. De intentie om er een snelle wedstrijd van te maken werd al snel opgegeven toen bleek dat niemand de te snel gestarte haas wilde volgen. Een aantal meters achter de haas bleef de groep atleten bij elkaar en na een openingsronde van 55/56” leek het een strijd te gaan worden om de winst. De gaskraan ging op dat moment volledig open, en met een snoeiharde versnelling op de laatste 150m was het Lobles die aan het langste eind trok en de winst opeiste. Lobles komt over de finish in een tijd van 1’50.00. “De wedstrijd was een beetje een chaos. Nadat de haas te snel opende, moesten we de wedstrijd zelf maken, wat ik lastig vond, omdat ik niet wist hoe hard we liepen. Na de langzame doorkomst, liet ik me helaas zelf insluiten, waardoor er veel atleten over me heen kwamen. Hierdoor had ik op het eind nog veel over en kon ik mijn eindsprint gebruiken voor de winst. Voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen vind ik dit prima!”, aldus Lobles. Slagter en Chapple, die net als Lobles net zijn teruggekeerd van een hoogtestage, lopen een sterke wedstrijd en komen als derde en vierde de finish gepasseerd in respectievelijk 1’51.56 en 1’51.60. Kort daarachter wordt Baltus zesde in een tijd van 1’52.00. 

 

Ook de tweede serie bestond voornamelijk uit TDR-atleten. Na doorkomst van de eerste bocht is het Brian Versluis die meteen achter de haas loopt, met kort daarachter Luuk Wagenaar, Jesse Scheltema, Twan Pormes en Thomas Lewis. Versluis, die zijn eerste wedstrijd loopt na een blessureperiode, blijft de koppositie houden tot 500m, waarna er de laatste 300m een forse versnelling plaatsvindt. Met vier atleten die nog kort bij elkaar zaten de laatste 50m, blijkt Wagenaar over de snelste benen te beschikken en wint zijn serie in een tijd van 1’52.49. Het is Scheltema die veel progressie laat zien door als vierde te finishen en opnieuw een PR te lopen in 1’53.56. Ook Pormes laat een sterke wedstrijd zien en finisht kort achter Scheltema in een tijd van 1’53.56. Lewis, net teruggekeerd uit St. Moritz, loopt zijn eerste baanwedstrijd na een periode van blessure, en finisht deze in een verdienstelijke tijd van 1’55.42. Versluis komt kort daarachter de finish gepasseerd in een tijd van 1’58.47. 

In de derde serie mag Duncan Steenbakker zijn opwachting maken. Steenbakker, die voornamelijk uitkomt op de lange afstanden, laat zien op de korte afstanden ook goed uit de voeten te kunnen. Na zijn PR op de 1500m een aantal weken geleden, weet hij ook zijn tijd op de 800m aan te scherpen naar een tijd van 1’57.21.  

 

In de vierde serie is het Britt Ummels die gebrand is op het lopen van een nieuw PR. Bij het invoegen van de eerste bocht loopt Ummels alert achter de haas. Na een doorkomst van 61” is het de Belgische Mirte Fannes die de koppositie overneemt, in het kielzog gevolgd door UmmelsUmmels trekt alles uit de kast en passeert de Belgische in een tijd van 2’04.56. Ummels, net teruggekeerd uit St. Moritz, gaf aan dat de wedstrijd wat moeizaam verliep. “Ik voelde na 400m dat ik niet veel energie meer had om er echt een snelle laatste ronde van te maken. Na de hoogtestage is dit een prima resultaat, en ik ben blij dat er zoveel moeite is gedaan om last minute dit evenement te organiseren. Nu doorbouwen en voorbereiden op de komende wedstrijd!”, aldus een getergde Ummels. 

 

Persoonlijk record voor Mahadi Abdi Ali 
Kort na de 800m series staan Mahadi Abdi Ali en Bram Anderiessen aan de start van de 1500m voor geïnviteerde. Beide atleten grepen deze wedstrijd aan om te zien wat hun niveau is. Aangevoerd door de haas worden er constante rondjes 59/60” gelopen, alert gevolgd door Abdi Ali en Anderiessen. Bij ingang van de laatste ronden zitten vrijwel alle atleten nog bij elkaar, maar het is Abdi Ali die het meeste overheeft en de overwinning op zijn naam mag zetten in een nieuw PR van 3’41.30. “Het was even wennen hoe de benen zouden aanvoelen na mijn eerste hoogtestage. Tijdens de wedstrijd voelde het eerste gedeelte een beetje stroef. Uiteindelijk kwam ik lekker los en sprintte ik in de laatste 100m naar de overwinning. Ben er heel tevreden mee!”, aldus Abdi Ali. Anderiessen, die na een lange blessure weer op de goede weg terug is, komt net tekort in de eindsprint en finisht in een tijd van 3’46.35. 

 

Wisselende resultaten 3000m 
Aan het eind van de avond zijn het de langeafstandslopers van TDR die aan de start staan van de 3000m. In de tweede serie mogen Edwin Sjerps en Sten Stoltenborg laten zien wat ze in huis hebben. Het is Sjerps die de wedstrijd vanaf het begin hard maakt en zijn koppositie vrijwel niet meer afgeeft. De laatste 200m lijkt het erop alsof hij de winst toch moet laten aan iemand anders, maar met een sterkte laatste 100m mag hij toch als eerste de finish passeren in een PR van 8’25.50, waarbij hij laat zien in groeiende vorm te verkeren. Stoltenborg, ook net teruggekeerd van een hoogtestage, liep zijn eerste wedstrijd weer na een blessureperiode. De marathonloper had vandaag wat moeite en kwam over de finish in een tijd van 8’53.38.  

In de derde serie staat Bo Ummels aan de start. Ummels heeft moeite met het tempo en na een doorkomst van 3’00 na de eerste kilometer, gaat het kaarsje langzaam uit en finisht ze in een tijd van 9’26.96.