Hitte deert TDR-atleten niet

10 August

Elite & High Potentials

Posted by:

UTRECHT/ZÜRICH/BRUSSEL - Afgelopen weekend wat er ruime keuze wat betreft wedstrijddeelname. Zo was de TDR-delegatie verspreidt over wedstrijden in Utrecht, Zürich en Brussel. En wat hadden al deze wedstrijden met elkaar gemeen? Het was er warm, heel warm. Maar dit leek de meesten niet te deren, want er waren veel mooie prestaties, met veel seriewinsten, persoonlijke records en beste seizoenstijden. 

 

Utrecht - Marathonlopers doen snelheidsprikkel op 
Het weekend werd aangevangen met de Runnersworld trackmeeting in Utrecht, waar de marathonlopers Bo Ummels en Sten Stoltenborg aan de start stonden. Beide terug van een mooie stage in Sankt Moritz, waar de kilometervreters een mooie basis hebben gelegd voor hopelijk, een najaarsmarathon. Zonder uit hun voorbereiding te zijn gestapt, stonden ze aan de start van de 5000m als snelheidsprikkel. In de eerste serie kwam Stoltenborg als 18e over de finish in een tijd van 15:16.24. Een serie later is Ummels aan de beurt en zij weet de finish te passeren in een tijd van 16:15.61. 

 

Zürich - Internationaal uitstapje eindigt in een PR voor Lotte Krause 
De 3000m steeplechase wedstrijden zijn schaars op dit moment, dus is het zoeken naar internationale wedstrijden om ervaring op te doen op deze afstand. Krause reisde zaterdag af naar Zürich om daar haar eerste 3000m steeplechase van dit seizoen te lopen. Ze weet hier een goede prestatie neer te zetten door als 5e te finishen in een PR van 10:11.62. 

 

Brussel - Een hoop seriewinsten bij de 800m en 1500m series 
De grootste TDR-delegatie maakte zijn opwachting bij de Grand Prix in Brussel. In de ochtend was er sprake van een verfrissend regenbuitje, maar met een temperatuur van rond de 35 graden was het een warme dag. 

 

De 800m series in het hoofdprogramma werden veelal gekenmerkt door de paarse tenues. Om 13:34 mocht Britt Ummels het spits afbijten in het hoofdprogramma 800m. Met een mooie inhaalrace wist zij de laatste 100m de eindsprint te winnen van Renée Eykens, en schreef de wedstrijd op haar naam in een tijd van 2:03.79, nipt boven haar persoonlijke record.  

Even later stonden Djoao Lobles, Ryan Clarke en Noah Baltus aan de start. Voor Clarke was dit weer de eerste wedstrijd van het seizoen na een periode van blessureleed. Er werd hard gestart in deze serie en de TDR-mannen bevonden zich in het midden van de race. Lobles weet met een prima eindsprint goed mee te komen en finisht in een tijd van 1:49.13. Niet ver daarna weet Clarke maar nipt boven zijn persoonlijk record te finishen, die ondanks zijn blessure nauwelijks aan niveau is verloren. Hij finisht in 1:49.84, kort daarachter volgt Baltus in een tijd van 1:50.19. 

 

In de tweede serie van de 800m in het hoofdprogramma maakten Bram Anderiessen, Samuel Chapple, Joeri Slagter en Luuk Wagenaar hun opwachting. Al snel bevond Slagter zich aan de kop van het veld en heeft bijna de gehele wedstrijd het tempo gemaakt. In een doorkomst van ongeveer 55 seconden, zat het veld erg dicht op elkaar. De laatste 200m plaatst Chapple een aanval, maar wordt aan het eind aan de binnenkant ingehaald door Anderiessen en Slagter. Een mooi beeld, want de eindsprint wordt uitgevochten door de TDR-mannen, die plaatsen 1-2-3-4 innemen. Anderiessen trekt aan het langste eind door te finishen in een tijd van 1:50.9, gevolgd door Slagter (1:50.96), Chapple (1:51.22) die daarmee een PR loopt, en Wagenaar (1:51,39).  

Het voorprogramma bestond uit twee series, waarbij de tweede serie mooi werd gewonnen door Twan Pormes in een tijd van 1:54.43. Brian Versluis had een moeilijke dag en finishte in een tijd van 1:59.18 in de eerste serie. 

 

Later op de middag stond de 1500m op het programma. In de eerste serie stond Mahadi Abdi Ali aan de start. Hij stond met zijn tijd van 3:41.30, vorige week gelopen in Vught, als favoriet aan de start. Zijn doel was om de serie te winnen en dit lukte hem gemakkelijk. Na 3 rondes vlak achter de haas te hebben gelopen, versnelde hij de laatste 400m hard en niemand kwam meer bij hem in de buurt. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 3:43.51. 

 

Een serie later weet Edwin Sjerps een dik persoonlijk record te lopen en als tweede te finishen in een tijd van 3:52.16. Duncan Steenbakker doet hetzelfde en finisht in een tijd van 3:57.08, gevolgd door Jesse Scheltema die 4:01.33 loopt.