Jody Tesselaar wint Paaspolderloop

28 March

Team Distance Runners

Posted by:


NIEUWE-NIEDORP – TDR-atleet Jody Tesselaar heeft op paasmaandag de Noord-Hollandse hardloopklassieker, ‘de Paaspolderloop’, in Nieuwe-Niedorp op zijn naam geschreven. Teamgenoot Pip Tesselaar eindigde als derde, vlak achter de Marokkaan Rachid Mohammadi.

Direct na het startschot pakte Jody Tesselaar de kop en maakte de wedstrijd hard. Alleen Mohammadi kon de Heerhugowaarder volgen. Pip Tesselaar had moeite met het hoge tempo maar wist halverwege de 10 kilometer lange wedstrijd toch weer aan te sluiten bij de twee koplopers. Jody Tesselaar, overigens geen familie, had geen mededogen met zijn TDR-collega en plaatste een demarrage. Ook Mohammadi kon maar met moeite aanhaken waardoor Tesselaar de premiesprint kon binnenslepen. Met nog ??n kilometer te gaan versnelde Tesselaar opnieuw waarmee hij zich definitief van Mohammadi ontdeed. Tesselaar zegevierde in een tijd van 32:36 en wist daarmee Rachid Mohammadi met 10 seconden voor te blijven. Pip Tesselaar finishte als derde in 33:00 min.

Jody Tesselaar gaat zich nu richten op het baanseizoen en zal halverwege april afreizen naar het Zuid-Portugese Monte Gordo voor een trainingsstage van drie weken. Pip Tesselaar zal aanstaande zaterdag strijden om de Nederlandse titel 10.000m op de baan in Drunen. Daarna gaat ook Tesselaar voor drie weken richting Portugese zon.