Baltus en Lobles Nederlands juniorenkampioen

14 September

Elite & High Potentials

Posted by:

AMERSFOORT/SONSBECK/SAMORIN - Afgelopen weekend was het een afwisselend weekend, met veel TDR deelnames aan verschillende wedstrijden. Het is een van de laatste wedstrijden van het seizoen. Voor vier atleten was het een belangrijk moment in het seizoen, want zij deden mee om de plekken op het podium tijdens het NK junioren. Vier andere atleten reisden af naar Duitsland en Slowakije om een poging te doen om een persoonlijk record aan te scherpen. Met drie medailles, één persoonlijk record, een seizoensbeste tijd en een wedstrijdwinst, was dit weekend zeer succesvol te noemen!

 

NK JUNIOREN 

Noah Baltus pakt met volle overtuiging het goud op de 1500m U20

Vooraf bleek het een spannende strijd om de het goud, het was namelijk Rick van Riel die het hardste had gelopen dit seizoen. Al meteen na het klinken van het startschot, nam Van Riel het voortouw door op kop te gaan lopen. Het was Baltus die zich alert positioneerde achter Van Riel. Al vrij snel was er een kopgroep van drie jongens, die na 1000m werd uitgedund tot enkel Van Riel en Baltus. Deze positie bleef zo tot 150m voor het einde van de race, dit was namelijk het moment dat Baltus een vernietigende sprint plaatste en meteen een gat sloeg. Soeverein komt hij winnend over de streep. Met een tijd van precies 3:48 mag Baltus zich de nieuwe Nederlandse kampioen noemen bij de jongens onder de 20 jaar!

Lobles goud en Scheltema brons op 800m U20
Djoao Lobles, regerend Nederlands kampioen op de 800m van 2020, laat een absoluut topseizoen zien, door met een tijd van 1:45.96 als derde junior allertijden de ranglijsten te betreden. Met een overtuigende race, kan hij zich dit jaar ook outdoor juniorenkampioen noemen! Na een rustige eerste ronde van 60 seconden, bevindt hij zich helemaal achteraan in het veld. De rest loopt er zo'n 30 meter voor. Na het klinken van de bel voor het laatste rondje, gooit hij de rem er helemaal af. Na 100m heeft hij al meteen weer aansluiting met het veld en stormt hij door tot positie twee. Met een harde laatste stuk weet hij overtuigend Nederlands kampioen te worden, zijn laatste ronde loopt hij net boven de 51 seconden.

Jesse Scheltema, die ook een super seizoen meemaakt door zich in één jaar te verbeteren van 1:58.38 naar 1:52.87, loopt een alerte race voorin. Met elke versnelling gaat hij alert mee en de laatste 200m maakt hij zich los van de nummer vier. Hij komt nog erg dicht bij het zilver, maar loopt met 1:53.69 een goede race en mag het brons mee naar huis nemen.

Steenbakker finisht als 6e na een gedurfde race op de 5000m U20
Het is Duncan Steenbakker, de zilveren medaillewinnaar tijdens het NK indoor junioren 3000m, die meteen op een tweede positie gaat lopen en alert met het aangevoerde tempo meegaat. Na een goede doorkomst van ongeveer 8:57 op de 3000m, begint Steenbakker het zwaarder te krijgen, en valt iets terug in het veld. Na een solo laatste 2000m, weet hij zijn 6e positie goed vast te houden, en finisht in 15:12.22. 

SONSBECKER TRACKMEETING

Bram Anderiessen wint de 800m na een solo race

Voor Anderiessen is het een van de laatste races van het seizoen, en hij is afgereisd naar Duitsland in een poging om een harde 800m te lopen. Bij de wedstrijd bleek dat de haas van dienst niet wegging op de tijd die Anderiessen graag zou willen lopen. Anderiessen was dus aangewezen op zichzelf. Meteen vanaf de start nam hij het voortouw en kwam door in een tijd van 53.50 op de 400m. Dit probeerde hij zo hard mogelijk door te trekken, maar mistte tegenstand om een PR te kunnen lopen, en finishte in een tijd van 1:51.53. Over een week zal hij opnieuw een poging doen tijdens de Gouden Spike in Leiden.

Lotte Krause loopt een SB; Thomas Lewis loopt een gedurfde race op de 1500m
Tijdens de 1500m was er sprake van gemixte races, dus Lotte Krause liep in een serie waarbij mannen en vrouwen gemengd liepen. Er waren een aantal concurrenten die op dezelfde tijd als Krause weg wilden. Krause liep in een groep samen, maar was iets ingesloten aan de binnekant, waardoor het soms iets te rustig ging. Na een goede laatste ronde, weet Krause erg dicht bij haar PR uit 2018 te komen. Met een tijd van 4:16.69 komt ze tevreden over de streep!

Thomas Lewis stond als een van de snelsten aan de start van de snelste serie van deze wedstrijd. Hij liet er geen twijfel over bestaan en nam meteen de kop. Na een harde opening van 61 seconden op de 1500m, kon hij dit tempo goed doortrekken. Alleen waren de laatste 300m erg zwaar en verloor hij veel terrein. Hij finisht uiteindelijk in een tijd van 4:01.51 en werd 5e in de race.

Britt Ummels loopt een PR in Samorin op de 800m
In een poging om een snelle tijd te lopen op de 800m, reist Ummels af naar de PTS-meeting in Samorin, Slowakije. In een sterk deelnemersveld zijn alle ingrediënten aanwezig om een harde tijd te lopen. Na een snelle ronde van 59 seconden, komt Ummels als 4e door. Na 500m versnelt ze hard naar voren, en doet mee om de podiumplekken. Na een zware laatste 100m verliest ze één positie, maar weet te finishen in een mooi PR van 2:02.65.