Ummels is een ervaring rijker en een illusie armer

04 October

Elite & High Potentials

Posted by:

LONDEN – Bo Ummels is de enige TDR-atleet die heeft deelgenomen aan de Virgin Money London Marathon. De 40ste editie werd dit jaar alleen voor topatleten georganiseerd, vanwege COVID-19. 

Zondagochtend starten de dames aan de marathon. In een groep die weggaat op een tempo van 2:29’00 a 2:29’30 weet Ummels de eerste helft van de marathon comfortabel mee te lopen. Vanaf dit punt moet Ummels lossen en komt zij alleen te lopen. Naarmate de finishlijn dichterbij komt zakt het tempo van Ummels in. Een race die gekenmerkt werd door wind en regen maakte het allemaal ook niet gemakkelijker. “Vanaf het moment dat ik moest lossen van de groep kwam ik steeds lager in mijn energie te zitten. Dit werd iedere ronde erger, de laatste 7 kilometer zat er weinig tempo meer in.”

Ummels weet haar persoonlijk record van 2:32’34 gelopen in 2019 niet te evenaren. Met haar tweede start op een marathon finisht Ummels na 2:39’54. “Het was niet het gewenste resultaat, maar ik heb wel alles eruit gehaald en gestreden tot het eind. Het was een hele gave marathon om deel van uit te maken. Vooral in deze setting met het sterke deelnemersveld. Deze ervaring zal ik meenemen naar een volgende marathon!” Aldus Ummels.