Butter plaatst zich voor EK-cross

16 November

Team Distance Runners

Posted by:


DUFFEL - Michel Butter heeft de internationale crosswedstrijd in Duffel (Belgi?) gewonnen bij de A-junioren. Daarmee werd hij voorgeselecteerd voor het EK-cross volgende maand. In de sterk bezette wedstrijd was Butter afgetekend de sterkste van het veld. Ruim voor de anderen uit versloeg hij de Belgisch nationaal kampioen die tweede werd. Niet ver daarachter kwam TDR-atleet Ronald Schroer op een knappe derde plek binnen, waarmee hij tweede Nederlander was. In de groep die daarachter binnenkwam zat Wijnand Rijkenberg, die zich naar een vijfde plaats totaal en vierde Nederlander knokte. Door deze goede resultaten stijgen de kansen op een EK-cross ploeg bij de jongens junioren. De Warandeloop over twee weken in Tilburg geldt als beslissingswedstrijd. Butter hoeft daar slechts vormbehoud te tonen en de overige TDR-atleten, Schroer en Rijkenberg, moeten zich weer waar maken in het internationale veld. Slagen ze, dan gaan ze mee in de ploeg naar het EK-cross.

Bij de meiden junioren verzorgde Margret Hink een sterk optreden. Ze werd derde en heeft daarmee ook een goede basis gelegd voor het EK-cross. Bij de meiden wordt er al zeker een ploeg uitgezonden naar het EK en Hink heeft met deze prestatie een flinke stap in die richting gezet. Ook bij de B-junioren was TDR sterk vertegenwoordigd. Tom Wiggers liep heel sterk en won ruim. In zijn eentje liep hij voor een groep atleten uit. Dit wist hij vol te houden tot de finish. Daarme hield hij Nederlands kampioen Luuk Schout ver achter zich. De andere B-junior Tjerk Conijn liep ook een goede race en kwam als 8e binnen.

Bij de seniores was TDR op de lange cross vertegenwoordigd door Selma Borst en Barbara Zutt. Deze kwamen respectievelijk tot een 9e en 10e plaats in het sterke internationale veld. Borst zat slechts een halve minuut achter de Nederlandse topper Herzog. In de korte cross bij de heren senioren zette Rens Dekkers een fraaie prestatie neer. Op minder dan een minuut van de winnaar kwam hij als 16e binnen.