MILA geweld bij het Westfries Atletiek Gala

22 June

Nationaal 1

Posted by:

GROOTEBROEK – Op 19 juni 2021 stond het Westfries Atletiek Gala op de kalender. Tijdens deze wedstrijd stonden er een hoop TDR-atleten aan de start. Op zowel de 800 meter als de 1500 meter werden er snelle tijden genoteerd. Deze wedstrijd was een mooie kans om te kijken wat de vorm was met het NK Atletiek om de hoek.

1500m mannen
Tijmen Hoedjes en Koen Grandiek zijn de eerste twee atleten die bij het Westfries Atletiek Gala van start mogen. Het is Grandiek die de race aantrekt, hij loopt samen met een andere atleet. Tot 1100 meter weet hij dit goed vol te houden. Het is Hoedjes die de race slim opbouwt en in een groepje een aantal meter achter de twee koplopers naar voren kruipt. Hoedjes wint de race met een harde laatste ronde. Hoedjes verbetert hiermee zijn PR met negen seconden naar 4’00”71. Grandiek weet het harde tempo niet vol te houden en loopt, na het vorige baanseizoen gemist te hebben door een blessure, een klein pr van 4’04”42.

Bij de tweede en snelste serie van de 1500m mannen waren het Samuel Chapple, Edwin Sjerps, Luuk Wagenaar, Jesse Scheltema en Duncan Steenbakker die aan de start verschenen. In deze race was het een Zuid-Afrikaanse atleet die ver voor de groep uit liep. Hier achter ontstond een zogenoemde “trein” aan atleten. Deze trein werd aangevoerd door Chapple. Hij weet het tempo hoog te houden gedurende de hele race. In een harde eindsprint waarin vier atleten finishen binnen één seconde weet hij zijn PR te verbeteren met maar liefst zes seconden naar 3’47”40. De Zuid-Afrikaanse loper liep dusdanig hard dat ik hem liet gaan. Hierachter probeerde ik zelf tempo te maken. Nadat ik het gat uiteindelijk wat wist te dichten heb ik geprobeerd zo hard mogelijk te finishen. Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe PR.” Aldus de atletenhuisbewoner. Vlak hierachter is het lokale held en SAV-lid Sjerps die de klok laat stoppen na 3’48”76. Wagenaar, Steenbakker en Scheltema finishen kort bij elkaar als nummer elf, twaalf en dertien in respectievelijk 3’53”05, 3’53”13 en 3’53”94.

800m mannen
Joep Welsch wist in de tweede serie als derde te finishen. De atleet die sinds kort officieel meetraint met TDR weet een nieuw PR te lopen van 1’55”48. In de derde serie 800m mannen waren het Twan Pormes en Brian Versluis die TDR vertegenwoordigden. In de laatste en tevens snelste serie was het Versluis die op een derde plaats langzaam het gat met de twee voorste lopers wist te dichten. “Ik liet de atleten gaan de eerste 300m om zo wat rustiger door te komen. Ik probeerde het gat te dichten wat eerst nog niet zo makkelijk ging. De laatste 200m heb ik alles gegeven en wist ik net de wedstijd te winnen” aldus een tevreden Versluis. Hij weet een halve seconde van zijn pr af te halen tot 1’50”48. In dezelfde serie finisht Pormes na 1’56”70.