Team Distance Runners verovert medailles tijdens NK junioren

13 September

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

(Foto: Noah Baltus & Jesse Scheltema)

AMERSFOORT – Als een afsluiter op een al mooi baanseizoen, mochten de junioren afgelopen weekend 10, 11 en 12 september nog één keer op de baan presteren bij het NK junioren. Na de hele zomer hard getraind te hebben waren de atleten van Team Distance Runners er klaar voor om voor de medailles te strijden op deze drie dagen durende Nederlandse junioren kampioenschappen.

Vrijdagavond 10 september werd het NK voor Team Distance Runners geopend met de series van de 800m. Bij de mannen U20 pakten Noah Baltus en Jesse Scheltema direct een finale plaats voor de volgende dag waar Baltus met een halve seconde achter nummer één de zilveren medaille pakte op de 800m in een tijd van 1”51’81. Scheltema kwam hier achteraan met een tijd van 1”53’71 en slaagde hiermee erin de bronzen medaille te pakken. Juul schuit kwam bij de vrouwen U18 net vier honderdste tekort voor een finaleplaats. Wel heeft Schuit met een tijd van 2”20’09 haar PR verbroken op de 800m.

Zaterdag 11 september mochten de atleten van start met de 400m. Quinten van Delft plaatste zich als tijd snelste voor de halve finale bij de mannen U20 in een tijd van 51’45. Dezelfde middag liep van Delft hier een tijd van 51’18. Helaas liep van Delft hier net tekort voor een plek in de finale. Bij de vrouwen U18 plaatste Pipp Pauzenga en Juul Schuit zich beide direct voor de halve finale. Hier liep Pauzenga een tijd van 1”01”88 en Schuit een tijd van 1”01.70.

Aansluitend op de 400m gingen de series van de 1500m van start. Noah Baltus en Jesse Scheltema plaatste zich bij de mannen U20 direct voor de finale en ook Twan Deumers wist een finaleplek te behalen als tijd snelste. De finale van de 1500m werd zondag 12 september gelopen. Deze strategische race werd gewonnen door Baltus die de gouden medaille veroverde in een tijd van 4”00’79 door een harde versnelling in te zetten op de laatste ronde. Ook Scheltema ging mee in deze versnelling en wist ook weer een podiumplaats te pakken met een tijd van 4”03’16 voor de zilveren medaille. Met nog de vermoeidheid in de benen liep Deumers een tijd van 4”11’60 tijdens deze spannende finale. Bij de mannen U18 wist Ioann Lobles zich direct te plaatsen voor de finale van de 1500m. Toon van Vuuren kwam in de series net iets tekort voor een finaleplaats maar liep in een tijd van 4”27’30 wel een nieuw PR. De finale was een tactische strijd, waar Lobles via een harde versnelling in het laatste stuk met een tijd van 4”07’86 het brons wist te bemachtigen. De vrouwen U20 liepen direct de finale van de 1500m waarbij Fee Mok een vierde plaats waarmaakte in een tijd van 4”43’77.

Zondag 12 september ging van start met de 200m, waar Yoni Bas zich direct plaatste voor de halve finale bij de vrouwen U18 en Pipp Pauzenga ook als tijd snelste door mocht. De halve finales volgden dezelfde middag waar Bas een tijd liep van 27’51 en Pauzenga een tijd van 27’61.

Het NK werd afgesloten met de 5000m bij de vrouwen U20 waar Fee Mok de bronzen medaille bemachtigde in een tijd van 18”13’55. Dit werd gevolgd door de 3000m bij de vrouwen U18 waar Sien van Vuuren een achtste plek bemachtigde in een tijd van 10”47’29.