Chapple pakt winst in Apeldoorn

06 February

Nationaal 1

Posted by:

APELDOORN – Afgelopen zaterdag 5 februari namen een viertal atleten deel aan de trackmeeting in Apeldoorn. Met het NK indoor alweer bijna voor de deur, is dit voor de atleten natuurlijk een uitgelezen kans om zichzelf nog een keer te laten zien.

800m geweld
Om 15.30 uur stond de 800 meter voor mannen op het programma. Het is Samuel Chapple die in de eerste serie van start mag gaan. De man in vorm, die afgelopen weekend nog een nieuw PR van 1’47”33 wist te noteren, mocht zichzelf nogmaals bewijzen. In deze eerste serie weet Chapple zichzelf in de laatste ronde naar de leiding te lopen. De atletenhuisbewoner wint de race en komt aardig in de buurt van zijn tijd van afgelopen week met 1’47”72. Hij laat maar weer eens zien in goede vorm te zijn en dit belooft wat voor het NK indoor over 3 weken.

In de tweede serie zijn het Jesse Scheltema en Ryan Clarke die mogen laten zien wat zij waard zijn. Vanaf de start is het Clarke die de leiding neemt. Na 500 meter versneld Scheltema over Clarke heen en met een sterkte laatste 200 meter, finisht Scheltema als derde in een nieuw indoor PR van 1’51”64. Clarke weet als vijfde de finish te bereiken na 1’52”37. In serie drie weet Duncan Steenbakker niet in de wedstrijd te komen. Hij finisht na een moeizame race in 1’58”64.