PR’s als voorbereiding op NK Indoor

16 February

Elite & High Potentials

Posted by:

Apeldoorn en Amsterdam – Op zondag 13 februari stonden er twee wedstrijden op het programma. Een aantal atleten was in Apeldoorn te vinden tijdens de georganiseerde limietwedstrijden en drie atleten mochten een 10km lopen in Amsterdam. Met een aantal PR’s was dit weekend een succes te noemen.

 

Limietwedstrijd Apeldoorn, Chapple komt dicht bij de WK-indoor limiet

Door de Atletiekunie is er een aantal wedstrijden georganiseerd waarbij geïnviteerde atleten een kans krijgen om te voldoen aan de WK-indoor limiet. 

Namens TDR deden atleten mee aan de 400m en de 1500m. Djoao Lobles, die al een aantal 800m wedstrijden in de benen heeft, liet meteen van zich spreken en won soeverein de eerste serie. Met een tijd van 47’15’’ liep hij tevens een mooi PR.

Ryan Clarke stond in de tweede serie aan de start en liep ook de eerste 400m van het seizoen. Dit deed hij verdienstelijk, door met een nieuw indoor PR van 49’04’’ over de streep te komen.

 

Een paar uur later stond de 1500m op het programma. De man in vorm van dit moment, Samuel Chapple, was gebrand op een goede prestatie. Met al twee PR’s in de benen, 1’47’33 op de 800m en 3’44’48’’ op de 1500m, nam hij deze poging aan om opnieuw een gooi te doen naar een nieuw PR en wellicht de WK-indoor limiet van 3’39’00’’.

De race werd gehaast door Clarke en met een spannend, solo gelopen middenstuk wist Chapple naar een mooie tijd van 3’40’45’’ te snellen.

‘De eerste 1000m ging vrij rustig, eigenlijk net iets te traag. Na 500m ging de haas eruit en begon ik te versnellen. Ik liep heel relaxed en kon mooi het tempo op blijven voeren het laatste stuk’, aldus Chapple. Komend weekend staat er voor Chapple opnieuw een wedstrijd op het programma, ditmaal een 800m. Daarna zal hij besluiten welke afstand hij zal lopen op het NK Indoor, een week later.

Duncan Steenbakker finishte als 6e in een mooie tijd van 3’51’30’’ en Jesse Scheltema kwam over de finish in een tijd van 3’57’31’’. 

 

Indie 10km

Na het afgelasten van de Groet uit Schoorl Run en dus de Nederlandse kampioenschappen 10 kilometer, werd er gezocht naar een alternatief. Indie Runner en Hardloopnetwerk werkten samen en organiseerden een 10 kilometer op het wielerparcours van Sloten.

Net terugkomend van een mooi gelopen PR van 29’42’’ in Valencia, stond Edwin Sjerps aan de start om een poging te doen deze tijd te evenaren of zelfs te verbeteren.

Deze 10km liep hij verdienstelijk en finishte nipt boven zijn PR met een tijd van 30’08’’. Mariska Poel liep 38’57’’ en Eline Runderkamp kwam over de finish in een tijd van 39’05’’.