Crossseizoen afgesloten met finale crosscompetitie

15 March

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

Amersfoort – Afgelopen weekend hebben de junioren van Team Distance Runners het crossseizoen afgesloten met de finale van de crosscompetitie. In de afgelopen maanden hebben de atleten gestreden voor een plekje in de finale. Tijdens deze finale werd bewezen dat Team Distance Runners in goede vorm is.

De jongens junioren U20 waren als eerst aan de beurt met de 5300m. Ioann Lobles liep in de kopgroep wat resulteerde in een prachtige tweede plek. Lobles veroverde het zilver in een tijd van 17’07. Hiermee had Lobles een groot gat geslagen met de derde positie. Twan Deumers was degene die het brons wist te behalen. Deumers deed dit in een tijd van 18’07. Rowan Dekker liep hier met een klein gat achter. Met een tijd van 18’28 finishte Dekker op de vijfde positie. De jongens junioren U18 startte gelijk met de jongens junioren U20. Alec Deumers finishte bij de jongens junioren U18 op de 25e positie in een tijd van 20'45.

De meisjes junioren U20 volgde hierna met de 3100m. In een spannende strijd finishte Ruth Spijker op de vierde positie. Spijker deed dit in een tijd van 12’11. Yoni Bas stond ook aan de start bij de meisjes U20. Met een tijd van 14'57 kwam Bas op de elfde positie over de finish.

Ten slotte was het aan de jongens junioren U16 om zich te laten zien tijdens de 3800m. Tijdens deze drukke race stond ook Sepp Schulte aan de start. Schulte pakte een mooie voorsprong, en met een tijd van 13’27 veroverde Schulte goud. Naast een gouden medaille voor Schulte, won ook team AV Castricum de gouden medaille.