Chapple loopt de wedstrijd van zijn leven tijdens WK indoor

19 March

Team Distance Runners

Posted by:

BELGRADO – Het weekend van 18 tot en met 20 maart staat in het teken van de WK indoor. Namens TDR mocht Samuel Chapple uitkomen voor Nederland. Dit betekende tevens zijn debuut op een internationaal toernooi. De 800 meter loper loopt de wedstrijd van zijn leven en laat daarmee zien gepiekt te hebben op het juiste moment.

Ultiem raceplan zorgt voor een topresultaat
Op vrijdagmiddag mocht Chapple zich opmaken voor de series op de 800 meter. De atleet van atletiekverenging Olympus maakte dit indoorseizoen een stormachtige ontwikkeling door. Persoonlijke records werden met seconden aangescherpt en leidde uiteindelijk tot een toptijd van 1:46.61. Uiteraard is een kwalificatie voor een mondiaal toernooi prachtig en iets om naar uit te kijken. Echter is het presteren op een internationaal toernooi niet vanzelfsprekend. Chapple wist dat dit een grote uitdaging zou worden en zorgde samen met zijn coach Guido Hartensveld voor een goed raceplan. Chapple: “Ik had van tevoren het plan om voorin de koppositie te pakken, dit met als doel uit het gedrang te blijven. Echter werd er veel harder gestart dan dat ik gewend ben en koos ik ervoor om achterin te lopen. Ik liep het grootste gedeelte van de race geduldig en ontspannen achterin. In de laatste ronde van de race werd er flink versneld en zag ik dat de jongens voor mij in het gedrang zaten. In de laatste 100 meter merkte ik dat ik een goede versnelling over had. Alles kwam bij elkaar en ik leek zelfs te strijden voor een kwalificatie. Uiteindelijk kwam ik een tiende van een seconde tekort en eindigde ik als 3de in de serie.” Aldus Chapple die een indrukwekkende stempel heeft gedrukt op het internationale niveau. 

Hartensveld ziet pupil ontwikkelen tot een volwassen atleet
Hartensveld kijkt met trots terug naar het optreden van zijn pupil. Hartensveld: “Samuel is een atleet met een extreem hoog leervermogen. Hij laat zien dat hij veel doet met de feedback die hij in de afgelopen jaren heeft gekregen. Daar vraagt hij ook altijd expliciet naar. In zijn race zag je dat alles samen kwam. Hij stond gretig aan de start met veel plezier en had zijn doel helder voor ogen. Hij bleef uit het gedrang maar liep daardoor wel op de laatste plaats. Vooraan was er allerlei gedoe met botsingen etc. Een sterk punt van Samuel is dat hij rustig kan blijven. Hij navigeerde blindelings naar voren in de laatste ronde, kwam helemaal in de race en mistte net de finale. Het was een indrukwekkende race om te zien en ik kan ook alleen maar vol trots terugkijken”, aldus Hartensveld.