Wiggers en Butter heersen bij de junioren op Sylvestercross

01 January

Team Distance Runners

Posted by:

SOEST ? Afgelopen Oudejaarsdag hebben de TDR-junioren sterk gepresteerd bij de Sylvestercross in Soest. Bij de B-junioren won Tom Wiggers en bij de A-junioren was het Michel Butter die de rest van het veld te snel af was. Tjerk Conijn zorgde ook voor een goede prestatie door bij de B-junioren als derde binnen te komen.

Bij de wedstrijd behorend tot het nationale crosscircuit nam EK-cross deelnemer Michel Butter meteen de leiding. Al snel ontstond een groot gat met de rest van het A-junioren veld. Dit gat bouwde hij vervolgens alleen nog maar uit en hij finishte uiteindelijk in 20:12 min op de 6000 m. Zijn voorsprong op nummer 2, Gert-Jan Wassink, bedroeg maar liefst 28 seconden. Cees Onderwater liet zien een stijgende vorm te pakken te hebben en kwam knap als achtste binnen.

Voor de B-junioren stond er twee volle ronden van 2000 m op het programma. In de eerste ronde namen de beide jonge belfotes Tom Wiggers en Tjerk Conijn de kop. Bij de doorkomst na 1 ronde liep Wiggers vervolgens solo weg om pas bij de finish weer te worden teruggezien door zijn achtervolgers. Zijn 4000 m voltooide hij in 13:33 min. Conijn moest verder nog slechts 1 atleet voor laten gaan en haalde daarmee het brons.

Op de korte cross bij de vrouwen haalde Suzanne Wiertsema een keurige top 10 klassering. In 12:39 min over 3200 m werd ze achtste. In het sterke (gedeeltelijk internationale) veld van de heren korte cross wisten de neo-senioren Wijnand Rijkenberg en Leon Ineke aardig voorin te eindigen, door respectievelijk als 14e en 15e binnen te komen. Rijkenberg presteerde weer sterk na een korte periode van wat mindere prestaties. Ineke, net 2 dagen terug van een hoogtestage van een maand in Kenia, had vooraf op iets meer gehoopt, maar de kou viel hem erg tegen. Desalniettemin was hij redelijk tevreden over het resultaat.