Gulikers op podium in Zandvoort, Chapple wint one lap

29 March

Elite & High Potentials

Posted by:

ZANDVOORT- Op 27 maart 2022 heeft de 13e editie van de Zandvoort Circuit Run plaatsgevonden. Na een aantal jaar afwezigheid, door Corona, zette Le Champion weer een prachtige editie neer. In zonnige omstandigheden stonden de TDR-atleten aan de start van zowel de 4 als 12 km.

One lap
Om 11.15 uur werd de 4 km weggestart. Het zijn hier Samuel Chapple en Thomas Lewis die zich in de kopgroep presenteren. Over het snelle circuit van Zandvoort blijft de kopgroep tot het einde bijeen en is het WK- ganger Chapple die er met de winst vandoor gaat na 11.11. Lewis finisht vlak hierachter als vijfde met een tijd van 11.18. Jesse Scheltema, Djoao Lobles, Koen Grandiek en Twan Pormes vullen de top 10 aan en finishen allen nog onder de grens van 12 minuten.

12 km wedstrijd
Bij de 12 kilometer zijn het Edwin Sjerps, Duncan Steenbakker, Sten Stoltenborg, Jennifer Gulikers en Eva van Zoonen die aan de start staan. Een parcours dat over het circuit, het strand en de binnenstad gaat kan erg uitdagend zijn. Sjerps krijgt te maken met een kleine struikelpartij maar desalniettemin finisht hij als zevende na 37.35. Steenbakker en Stoltenborg finishen als respectievelijk 10e en 12e. Voor Stoltenborg was dit zijn laatste wedstijd bij TDR en komt er na negen jaar een eind aan zijn carrière als atleet bij TDR. “Mijn niveau viel mij niet tegen na een lange tijd eruit te zijn geweest. Ik heb de wegwedstrijden erg gemist en dit was een prachtige manier om afscheid te nemen van TDR,” aldus Stoltenborg.

Gulikers weet de finishlijn te passeren als 3e vrouw in het veld. Dit doet zij in een tijd van 41.32 en hiermee laat zij zien in goede vorm te zijn. Van Zoonen finisht als 8e.