20 June

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by:

(Atleet: Sien van Vuuren)

AMSTERDAM – De junioren van Team Distance Runners lieten zich zien op 17, 18 en 19 juni op het NK junioren. Tijdens deze spannende wedstrijd bewezen de atleten zich met prachtige prestaties, finaleplekken en medailles.

Het NK junioren ging van start op vrijdag 17 juni. Tijdens deze zeer warme dag liep Fee Mok de finale op de 800m bij de meisjes junioren U20. Gedurende deze spannende en zware strijd eindigde Mok op de vierde positie in een tijd van 2’15”48, dit was eveneens ook  een persoonlijk record voor Mok. Ook Juul Schuit en Ruth Spijker stonden aan de start van de 800m. Schuit en Spijker eindige respectievelijk in de zesde en zevende positie. Tijdens deze onderlinge strijd eindige Schuit in een tijd van 2’18”76, en Spijker in een tijd van 2’19”19. De jongens junioren U20 dienden eerst series te lopen om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Ioann Lobles wist een finaleplek te bemachtigen in een tijd van 1’55”84. Milo Dekker kwam met een tijd van 1’58”41 net te kort voor een finaleplaats. De finale werd de volgende dag gelopen, waarbij Lobles op de zesde positie wist te eindigen met een tijd van 1’57”02.

De eerste dag van het NK junioren werd geëindigd met de 3000m. Hier stond Sien van Vuuren aan de start van de finale van de 3000m voor de meisjes junioren U18. Ondanks de sterkte concurrentie wist van Vuuren de koppositie te pakken. Van Vuuren liet een sterke race zien waarin ze naast een groot persoonlijk record, ook de gouden medaille wist te bemachtigen met een tijd van 10’12”44.

Op zaterdag 18 juni gingen de series van de 400m van start. Franka Holland wist een plek voor de halve finales te bemachtigen bij de meisjes junioren U18, in een tijd van 1’02”78. De halve finales werden al drie uur later gelopen. Met nog de 400m in de benen van dezelfde ochtend liep Holland een tijd van 1’02”34. Schuit greep tijdens de series van de 400m meisjes junioren U20 ook net een finaleplek mis. Schuit liep in een tijd van 1’00”50.

De zaterdag vervolgde zich met de series van de 1500m. Van Vuuren stond hier opnieuw aan de start bij de meisjes junioren U18. Van Vuuren wist een finaleplek te verzilveren in een tijd van 4’49”62. De volgende dag werd deze finale al gelopen. Met nog zware benen wist van Vuuren als achtste te eindigen in een tijd van 4’46”12. Mok stond aan de start van de finale van de meisjes junioren U20. Tijdens een spannende eindstrijd tussen tweede, derde en vierde positie moest Mok het toch afleggen. Met een tijd van 4’41”62 kwam Mok als vierde over de finish. In dezelfde serie eindige Spijker op de zesde positie in een tijd van 4’50”06. Bij de jongens junioren U20 bemachtigde Lobles een finaleplek in een tijd van 4’06”04. Dekker kwam opnieuw net iets te kort voor een finaleplek, en liep een tijd van 4’14”53. Tijdens de finale, die op zondag werd gelopen, finishte Lobles op de zevende positie. Ondanks de zware benen door de afgelopen dagen wist Lobles nog net voor nummer acht te blijven. Lobles liep hierbij een tijd van 4’05”66.

Zondag 19 juni ging van start met de finale van de 5000m. In een ontzettend spannende eindsprint met vier atleten wist Levi van Mulken als derde over de finish te komen bij de jongens junioren U20. Van Mulken wist het brons in een tijd van 15’06”08 te bemachtigen, en eindigde hiermee maar enkele tienden achter nummer twee. Ook Toon van Vuuren stond aan de start. Met een aanzienlijk persoonlijk record finishte Toon van Vuuren op de elfde positie in een tijd van 15’58”24.