Voorbeschouwing NK 10 kilometer

09 February

Elite & High Potentials

Posted by: Thomas Lewis

SCHOORL - Op zondag 12 februari is het moment waar veel hardlopers naar uitkijken: de Groet uit Schoorl Run, het Nationaal Kampioenschap 10 kilometer. De atleten van TDR zullen aanwezig zijn als ambassadeur van Le Champion, de organisator van deze prestigieuze wedstrijd. De atleten van TDR zijn zich bewust van de uitdagingen die deze 10 kilometer met zich meebrengt, maar zijn vastbesloten om te strijden voor de best mogelijke plaatsing. Het publiek mag verwachten dat TDR alles uit de kast zal halen om te laten zien wat ze waard zijn en om Le Champion te vertegenwoordigen op het hoogste niveau.

Mannen
Levi van Mulken en Ronald Poel, twee getalenteerde atleten van Team Distance Runners (TDR), zullen bij de mannen aan de start verschijnen. Beide heren hebben recentelijk op 15 januari in Valencia een persoonlijk record (PR) gelopen op de 10 kilometer, met Levi die een tijd van 31:03 heeft neergezet en Ronald die in 31:34 finishte. Hun deelname aan het NK 10 kilometer is een bewijs van hun harde werk en vastberadenheid om zich verder te ontwikkelen als atleten. Ze hopen allebei dat ze hun succes in Valencia zullen voortzetten tijdens het NK 10 kilometer.

Vrouwen
Jennifer Gulikers wordt beschouwd als een favoriet voor het podium tijdens het Nationaal Kampioenschap 10 kilometer op 12 februari. Met een persoonlijk record van 33:47, die gelopen is tijdens de Sylvesterloop in Elsloo, is Jennifer “a force to be reckoned with”. Haar vastberadenheid en toewijding zijn duidelijk zichtbaar in haar trainingen en wedstrijden.
Bo Ummels zal ook aan de start verschijnen en is gemotiveerd om na een hardnekkige blessure de uitdaging aan te gaan en om te strijden met de Nederlandse top. Bo liep op 29 januari een sterke wedstrijd tijdens de Mastboscross in Breda. Eveneens als Lotte Krause en Mariska Poel, die ook aan de start zullen staan op het NK 10 kilometer en blij zijn om weer vaste ondergrond onder hun voeten te hebben.
Mariska liep tijdens het afgelopen seizoen sterke PR’s op haar afstanden, waardoor ze nu officieel bij het team zit. Dit zal haar eerste Nederlands Kampioenschap zijn waar ze het paars van TDR zal vertegenwoordigen.
Eva van Zoonen liep tijdens de Egmond Halve Marathon 1:25:14 en zal als voorbereiding voor haar volgende marathon de NK 10 kilometer als snelheidsprikkel beschouwen. Maar onderschat dit niet. Eva zal, net zoals de rest van TDR, alles geven voor een zo goed mogelijke klassering.
Eline Runderkamp en Cheryl Konijn zijn beiden vastberaden om hun persoonlijk record te verbeteren en zich zo goed mogelijk te plaatsen.

Junioren
Ioann Lobles, die steeds meer mee traint met de grote mannen van het team, loopt de laatste tijd uitstekende wedstrijden en laat zijn potentie zien. Toon en Rowan werken ook hard tijdens hun trainingen en zijn in topvorm. De drie zijn getalenteerde jonge atleten die veelbelovend zijn voor de toekomst en zich op dit Nederlands Kampioenschap richten op het verbeteren van hun persoonlijke records.

Foto van Jennifer met dank aan Jef Kusters Photography (@jefkustersphotography)