Mooie prestaties tijdens Groet uit Schoorl!

13 February

Elite & High Potentials

Posted by: Bo Ummels

Schoorl – Op 12 februari 2023 stond, na een afwezigheid van 3 jaar, de Groet uit Schoorl Run weer op het programma. Deze prestigieuze wedstrijd, tevens het Nederlands Kampi-oenschap over 10 km, georganiseerd door Le Champion, is altijd een zeer gewaardeerd strijdtoneel voor atleten. De weersomstandigheden waren zeer gunstig en het deelnemers-veld was uitermate sterk, wat garant stond voor snelle tijden. En wat werd er hard gelopen! Dat bleek ook wel uit de resultaten van de TDR atleten, die bijna allen een PR liepen. Daar-naast was er bijna sprake van een podiumplaats bij de vrouwen en werd er een zilveren medaille gehaald bij de junioren. Samengevat; een succesvolle editie.

Mannen
Namens TDR stonden Levi van Mulken en Ronald Poel aan de start, allebei gebrand om een PR te lopen en een zo hoog mogelijke klassering te bereiken.
Van Mulken laat zien de stijgende lijn na de 10 km in Valencia door te trekken, en te finis-hen in een mooi PR van 30:43. De eerste 5km gingen wat hard, waardoor hij het laatste ge-deelte van de wedstrijd iets verloor qua tijd. Maar desalniettemin mag er gesproken wor-den van een prima resultaat!
Ronald Poel, die in voorbereiding is op de marathon van Rotterdam, liet ook zien de stij-gende lijn na de 10 km in Valencia mooi door te trekken, en te finishen in een PR van drie seconden en 31:31 te lopen. Dit is een mooie opsteker naar de specifieke marathonvoorbe-reiding toe.

Vrouwen
Jennifer Gulikers stond op papier genoemd als een van de mogelijke kanshebbers op een podiumplek tijdens het NK. Ze liet zien in een mooie vorm te verkeren met een PR van 33:47, gelopen tijdens oudjaarsavond. En wat kwam ze dichtbij een podiumplek! Tot 8 km zat Gulikers verwikkeld in een mooie strijd met de latere bronzen plak winnares Jacelyn Gruppen. Ze trok net aan het kortste eind, maar ze kwam wel over de streep in een grandi-oos PR van 33:10. Ze zal deze vorm meenemen naar het NK indoor aankomende zondag, en het NK cross die een week later zal plaatsvinden.
Lotte Krause, die vooral in voorbereiding is op een mooie dubbel (1500m en 3000m) tijdens het NK indoor aankomende zaterdag en zondag, liet zien ook over een prima niveau te be-schikken over de langere afstand en te finishen in een tijd van 34:58.
Ook Eva van Zoonen, die in voorbereiding is op de marathon van Rotterdam, laat een prima niveau zien op de 10 kilometer door te finishen in 36:17.
Mariska Poel, die voor het eerst TDR mocht vertegenwoordigen tijdens een Nederlands Kampioenschap, liep naar een tijd van 38:15 en Cheryl Konijn verpulverde haar PR door 38:30 te lopen.

Junioren
Ioann Lobles, een van onze talentvolle junioren, liep een geweldige race. Waar hij vorige jaren vooral uitkwam op de kortere afstanden, liet hij nu zien met de beste Nederlandse ju-nioren mee te kunnen op de 10 km. Met een dik PR van 31:12 werd Ioann mooi tweede.
Ook Toon van Vuren kon strijden met de beste junioren van Nederland, en werd zesde in een PR van 33:07. Rowan Dekker finishte net buiten de top 10 en werd 11e in 34:55.