13 February

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by: Cheryl Konijn

(Atlete op de foto: Sien van Vuuren)

Apeldoorn – In het weekend van 11 en 12 februari was het aan de junioren om zichzelf te bewijzen op het NK indoor junioren. Tijdens dit weekend werd er in de indoorhal van Apeldoorn gestreden voor finaleplekken en medailles.

Op 11 februari werden de finales van de 3000m als eerste gelopen door de junioren van TDR. De eerste atleten die in actie kwamen waren Sepp Schulte en Kai Vermeulen bij de jongens onder 18. De eerste twee atleten pakte al snel een voorsprong maar Schulte liep lang met de volgende groep mee. Met nog een paar rondjes te gaan viel de groep uit elkaar en liep nummer drie een voorsprong op. Schulte moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde positie. Schulte liep wel een grote PR en kwam met 9’28”87 over de finish. Vermeulen volgde dit voorbeeld en liep zelf ook een groot PR van 10’02”53. Vermeulen wist met deze tijd als tiende over de finish te komen. Aan de start van de 3000m meisjes onder 20 stond Sien van Vuuren. Tijdens de race werd er hard gelopen en nummer één, twee en drie liepen in de laatste ronde nog steeds dicht op elkaar. Van Vuuren had zichzelf een tweede positie bemachtigt en kwam op de finish af stormen. De dame voor hoor gooide haar arm al in de lucht om te juichen, maar vlak voor de finish kwam Van Vuuren haar nog net voorbij lopen. Van Vuuren wist hierdoor de eerste positie te pakken en veroverde deze spannende gouden medaille door een tiende sneller dan haar voorstander te eindigen. Van Vuuren liep naast een gouden medaille ook een nieuwe PR, namelijk 10’11”52.

Vervolgens werd de series van de 800m gelopen. Pipp Pauzenga stond hier aan de start voor de meisjes onder 20. Pauzenga liep in de kopgroep, en met z’n tweeën hadden ze een mooie voorsprong op de rest gepakt. Pauzenga kwam uiteindelijk als tweede over de finish met een tijd van 2’21”75. Met deze tijd wist Pauzenga zich ook te plaatsen voor de finales van de 800m, die op zondag werden gelopen. Tijdens deze finale werd er hard gestreden en eindigde Pauzenga op de vijfde positie in een tijd van 2’17”65. Met deze tijd liep Pauzenga en nieuwe PR.

Van Vuuren kwam opnieuw in actie op zondag 12 februari op de finale van de 1500m van de meisjes onder 20. De concurrentie was sterk maar Van Vuuren kon opnieuw mee in de kopgroep. Met een spannende strijd naar de finish wist Van Vuuren opnieuw haar tegenstander met een paar tiende achter zich te laten. In een tijd van 4’40”45 wist Van Vuuren de zilveren medaille te bemachtigen en finishte hiermee maar enkele seconden achter nummer één. Van Vuuren liep naast een tweede medaille ook haar tweede PR van het weekend.